A tészta hozzávalói:
- 3 tojás
- 100 g édesítő
- 300 g reszelt répa
- 150 g zabpehelyliszt
- 200 g darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- ízlés szerint fahéj
Krém:
- 500 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- vanília őrlemény
- ízlés szerint édesítő
- 1 csomag habfixáló
◾️A tojásokat az édesítővel kikeverjük.
◾️A répát lereszeljük (ha van otthon késes aprítód sokkal gyorsabb azzal "reszelni").
◾️A tojáshoz hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a répát.
◾️Összekeverjük és egy 18 cm-es kivajazott formába egyengetjük.
◾️160°-ra előmelegített sütőben 75 percet sütjük.
◾️Ha megsült és kihűlt 3 részre vágjuk.
◾️A mascarponét az édesítővel és a vaníliával kikeverjük.
◾️Ezután hozzáadjuk a habtejszínt és a habfixálót és krémesre keverjük.
◾️Végül megtöltjük a lapokat és bevonjuk a torta tetejét is a krémmel.
A porcukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd faka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van időnk, áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le. Az áztatás felszabadítja a mandulában lévő enzimgátlókat, így könnyebb megemészteni. Ha nincs id...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 tojásból kakaós piskótát sütök. 1 nagyobb magozott meggybefőttet leszűrök, a levéhez annyi vizet adok, hogy 6 dl legyen, majd 2 pudingporral és 3 ek cukorral felfőzőm. Mikor ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát elkészítem egy nagy tepsibe ujjnyi vékonyra. Elkészítem a krémet és bekenem a piskótát és egymásra feltekerem.bogyós gyümölcsökkel,mandulával megszórom.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz