az alaphoz:
20 dkg zabpehelykeksz ( 1 csomag Győri Édes Zabfalatok)
10 dkg olvasztott vaj
a túrókrémhez:
30 dkg túró
30 dkg tejföl
8-10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd belseje vagy 1 teáskanál vaníliakivonat
4 dl habtejszín alaposan behűtve
1 dl citromlé
20 g zselatin
a tetejére:
40-50 dkg málna
3 dl málnalé ( bármilyen piros gyümölcs leve) vagy vízzel hígított málnaszörp
1 zacskó piros tortazselé por (Dr.Oetker) vagy 20 g zselatin
Sütőpapírkorongot vágunk a tortaforma aljába. A kekszet aprítógépben megdaráljuk vagy zacskóban összetörjük egy nyújtófával, és villával összekeverjük az olvasztott vajjal.
Egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a forma aljába és hűtőbe tesszük.
Kis lábosban a zselatint elkeverjük a citromlében és félretesszük.
A túrót elvegyítjük a tejföllel, porcukorral, citromhéjjal és a vaníliával. A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, néhány kanál túrókrémet hozzávegyítünk, majd ezt az egészet alaposan a túrós masszába keverjük.
Kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
A kekszes alapra töltjük a túrókrémet és legalább 2 órára behűtjük, hogy megszilárduljon.
Ezután kirakjuk a torta tetejét málnával.
Elkészítjük a málnazselét a zacskón található előírás alapján a gyümölcslével. A felhasznált gyümölcslétől függően lehet édesíteni.
(Ha nincs tortazselé por, akkor a sima zselatint elkeverjük a gyümölcslében, kis lángon melegítve feloldjuk benne, majd ha lehűlt, tovább dolgozunk vele.)
Először óvatosan néhány evőkanál zselét töltünk a málnára, és visszatesszük a hűtőbe megszilárdulni, ha ez megtörtént, akkor kanalazzuk rá a többi zselét. Hűtőbe tesszük, míg teljesen meg nem szilárdul a bevonat.
Ezzel a módszerrel a gyümölcsök a helyükön maradnak majd, nem fognak felúszni a zselé tetejére.
Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tortát a formától, levesszük a karimát és a tortát tálra csúsztatjuk.
ha azt szeretnénk, hogy a zselé teljesen fedje a gyümölcsöt, akkor dolgozzunk 4 dl gyümölcslével és 25 g zselatinnal
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Az olvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát. A lisztet, a fahéjat, a sót és a sütőport keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a citromlével habosra verjük, a cukrot fokozatosan hozzáadva, kemény habot készítünk belőle. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáit, majd kanalanként a vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot és a cukrot géppel jól kikeverjük. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként mindig akkor mikor már az előző teljesen elvegyült a sajtkrémbe. Adjuk hozzá a lisztet, citromhéjat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű