Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
1 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csg vaníliás cukor
A torta forma kikenéséhez (26 cm):
vaj
A szóráshoz:
zsemlemorzsa
1 doboz felezett őszibarack
A túrókrémhez:
4 db tojás
22 dkg cukor
1 citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja
1 kg túró
1 csg vaníliás pudingpor
2 dl tej
Ezenkívül:
citromszeletek és porcukor a díszítéshez
Elkészítése:
1.a lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele,a tojást hozzáadjuk.
2.A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot bele szórjuk.
Az egészet sima tésztává dolgozzuk.
3.A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
4.A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk.
A kivajazott és a morzsával megszórt formába tesszük és a tészta peremét megemeljük.
5. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük.
6.A tojásokat a cukorral,citromaromával habosra felverjük.
Először a túrót,majd az átszitált pudingport,végül a tejet keverjük hozzá.
7. a túrómasszát a tésztára terítjük és kisütjük.
8.A kisült tésztát vegyük ki a sütőből és egy rácson hűtsük ki.
Vegyük ki a formából és helyezzük el egy tálcán.
9.Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel.
Hintsük meg porcukorral és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Sütési hő(előmelegített):
elektromos sütő 180 fok,hőlégkeverés 160 fok,gázhőfok 4.
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A zabpelyhet keverjük el a mákkal, 1 citrom héjával, a hámozott finomra reszelt almával és az eritrittel. Dolgozzuk össze masszává és lapogassuk bele egy 20 cm-es kapcsos torta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőmelegítjük a sütőt 180-200 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon, akkor sütőpapírral béleljük ki, ha szilikon, akkor semmi teendőnk. 2. Szétvála...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fehérjét a sóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd két részletben beleforgatjuk a mandulás pisztáciát. A tésztát 18 cm-es tortakarikában 180°C-on kb 15 perc alatt készre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű