8 tojásból kakaós piskóta, Meggy krém: 1 üveg meggy befőttből pár szemet leveszek díszíteni, a többit magozom, mejd turmixolom, 3 dl lével, felforralom, adok hozzá ízlés szerint cukrot, majd 1 csomag vanília pudinggal besűrítem, ezt is meggylében oldom fel, nekem kicsit híg lett, így még tettem hozzá zselatint, Csokis krém: 3 dl tejben, 3 evőkanál cukorral, 1 cs. csokipuding sűrűre főzve, ha kihűlt tejszínnel lazítom, 3. krém: tejszín vaníliával felverve (én 1 l Hullalát használtam, ebből vettem el a csokis krémhez, és díszítettem. A torta lapot 3-ba vágom, vissza teszem a torta formába, és felváltva körbe nyomom a krémeket, végén tejszínnel bevonom, majd az oldalát torta darával, vagy csoki reszelékkel megszórom, díszítem.
Piskóta Először a piskótát készítjük el, ami nálam a szokásos és jól bevált vizes piskóta volt. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a vajat kéz melegre melegítjük. 2. 10 dkg cukrot habosra keverünk a tojás sárgájával. 3. A maradék porcukorral a tojás fehérjéből kemény habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű