- fél kocka margarin
- 25 dkg darált keksz
- rizs
- tej
- joghurt/tejföl/tejszín
- zselatin
- gyümölcs (tetszőleges)
- tortazselé
A rizset feltesszük főni tejben.
Közben a vajat/margarint felolvasztjuk, a kekszet hozzáöntjük és az egész masszát egy forma aljába nyomkodjuk kanállal (édesszájúbbak a masszához keverhetnek még porcukrot). Ha megvan, be a hűtőbe.
A felvert habtejszínt és/vagy tejfölt a puhára (szinte pépesre) főtt rizshez adjuk. Közben néhány kanál vizet felteszünk főni, ha forr, beleöntünk kb. 1/3 zacsi Horváth Rozi zselatin port. Ha elkeveredett, hozzákeverjük a rizses masszához. Pár percet hagyjuk hűlni, majd az egészet a kekszalapra öntjük. Mehetnek a tetejére a gyümölcsök, és végül a tortazselé. Vissza a hűtőbe minimum fél napra. Ha minden jól megy, addigra szeletelhető süteményt kapunk belőle :)
- keksz alapot gyorsan be a hűtőbe, mert nagy melegben kiolvad a vaj és kicsurog a tortaforma alján :)
- a kekszalap elhagyható, vagy helyettesíthető piskótával, babapiskótával, stb.
- fontos, hogy minél tovább hagyjuk pihenni, mert akkor lesz szépen szeletelhető
Előkészítés: Kettő tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be egy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalók a piskótához: 200 g tojásfehérje (nálam 6 nagyobb tojás) 200g kristálycukor 200 g darált mák 50 g liszt 100 g hámozott, savanykás reszelt alma (Jonatán vagy Idare...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű