Egy tortalaphoz:
6 tojás
12 dkg porcukor
8 dkg liszt
4 dkg kakaópor
6 g sütőpor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
A csokikrémhez:
8 tojás
30 dkg kristálycukor
30 dkg csokoládé
5 evőkanál kakaópor
30 dkg teavaj
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütök két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom.
8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzök állandó keveréssel, én kézi habverőt szoktam használni. Kb. 10 percig főzöm, majd hozzáadom a 30 dkg eltördelt csokoládét és az 5 evőkanálnyi átszitált kakaóport. Ez besűríti a krémet. Szobahőmérsékletűre hűtöm, majd hűtőbe teszem 1-2 órára. 30 dkg teavajat, 25 dkg margarint és 20 dkg porcukrot habosra keverek mixerrel, majd apránként hozzáadagolom a csokikrémet, s következik a torta töltése.
Az alsó lapot megkenem csokikrémmel, a másodikat pedig pikáns dzsemmel, ami lehet meggy, erdei gyümölcs, vagy ribizli. A harmadik lapra ismét csokikrém kerül, s végül rárakom a negyedik lapot. Az egész tortát bevonom a maradék krémmel, és ezzel is díszítem.
A krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a cukorral a tojásfehérjét és a sárgáját is habosra keverjük, majd utána összekeverjük. Ezek egyneműsítése után, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű