Egy tortalaphoz:
6 tojás
12 dkg porcukor
8 dkg liszt
4 dkg kakaópor
6 g sütőpor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
A csokikrémhez:
8 tojás
30 dkg kristálycukor
30 dkg csokoládé
5 evőkanál kakaópor
30 dkg teavaj
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütök két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom.
8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzök állandó keveréssel, én kézi habverőt szoktam használni. Kb. 10 percig főzöm, majd hozzáadom a 30 dkg eltördelt csokoládét és az 5 evőkanálnyi átszitált kakaóport. Ez besűríti a krémet. Szobahőmérsékletűre hűtöm, majd hűtőbe teszem 1-2 órára. 30 dkg teavajat, 25 dkg margarint és 20 dkg porcukrot habosra keverek mixerrel, majd apránként hozzáadagolom a csokikrémet, s következik a torta töltése.
Az alsó lapot megkenem csokikrémmel, a másodikat pedig pikáns dzsemmel, ami lehet meggy, erdei gyümölcs, vagy ribizli. A harmadik lapra ismét csokikrém kerül, s végül rárakom a negyedik lapot. Az egész tortát bevonom a maradék krémmel, és ezzel is díszítem.
A narancsokat egy lábosba teszem, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Felforralom, és fedő alatt egészen puhára főzöm. Ez olyan másfél-két óra alatt van meg. Ekkor félbevá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjen hozzá 150 g liszt, 150 g cukor, 150 g margarin, 3 tojás, 2 csomag vaníliacukor, 3/4 csomag sütőpor az alaphoz, és öntsön egy 26 cm-es zsírral ellátott tavaszi serpenyőbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a sárgájával és cukrokkal megfőzzük, majd, amikor kihűlt jön bele a vaj. Jól kikeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű