fél kg eper
2 ek porcukor
5 dl epres joghurt
1 db kész tortalap
1 csomag piros zselatin
2 dl növényi tejszín (hulala)
A tortalapot egy kapcsos tortaforma aljára helyezzük, a zselatint leírás szerint elkészítjük, az epret megmossuk és felszeleteljük.
A növényi tejszínhabot (hulala) jó keményre verjük egy pici porcukorral.
A tejszínbe keverjük a joghurtot és a porcukrot, majd a formába öntve elegyengetjük.
Rápakoljuk az eperszeleteket, ráöntjük a zselatint és hűtőbe tesszük a tortát.
A tojásokat szétválasztom, a fele cukor a sárgájába megy, a fele a fehérjébe (ebbe egy cseppnyi sót is lehet tenni a könnyebb habosodás érdekében). Mivel nekem nincs mixerem, ezért...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes350 F-ra előmelegített sütő, kiolajozni a formát Vajat és cukrot puhára keverni, hozzáadni a tojásokat és aromákat. A száraz hozzávalókat és a tejet felváltva belekeverjük. 40...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Megsütjük a piskóta alapot. 2. A tejszínt habbá verjük, kiveszünk belőle a díszítéshez 2-2,5 dl-t. 3. Hozzákeverjük az egyik csomag gesztenyét. 4. A piskótalapot kettévágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat elkezdjük kihabosítani, közben pedig gőz fölött felolvasztjuk a csokit. Fontos, hogy magas kakaótartalmú, finom csokit használjunk Ha felolvadt, hozzáadjuk a vajhoz, és tov...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű