-4 pohár gyümölcsjoghurt (125 ml)
-3 pohár habtejszín(200 ml)
-8 db lapzselatin
-24 db babapiskóta
-10 kanál cukor
-1 vanília puding
-700 ml kompót leve (a tetejére)
Beáztatom a zselatin lapokat jó bő hideg vízben
A joghurtokat jól kikavarom a cukorral.
A habtejszínt keményre verem .
Egy ringes tortaforma alját kirakom babapiskótával.
Leszűröm a zselatinról a vizet és odateszem a tűzre olvadjon fel (nem főzőm) ,és öszekevarom a cukros joghurttal ,ezután óvatosan hozzáadom a habtejszínt. és összekavarom.Felét ráöntöm a piskótákra,aztán ismét egy rend piskóta és a krém másik fele.
Megfőzöm a pudingot a gyümölcslében,kicsit hagyom hűlni és a tetejére öntöm,én egy villával körkörös mozdulatokkal kevergettem,így kicsit összevegyült a krémmel is és azért lett ilyen márványos .
Lehet a masszába gyümölcsöket is dobálni.
A lisztet a tejjel csomómentesre kevertem és felforralva sűrűre főztem, közben a kávéport is beleadtam. hagytam teljesen kihűlni. Végül a vajat és a porcukrot habosra keverve majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tejberizst készítjük először, ennek hűlnie kell. Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a felhasított vaníliarúddal és a reszelt citromhéjjal. Felteszünk 2 liter vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 dl tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingokat, majd hozzáadjuk a többi tejet és a zselatint, és sűrűre főzzük. Lehütjük, majd apránként hozzákeverjük a túrót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (24 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű