7 tojás,1 üveg magozott meggy, 2 vanilia pudingpor 3 ek cukor, 0,5 l tejszín
7 tojásból kakaós piskótát sütök.
1 nagyobb magozott meggybefőttet leszűrök, a levéhez annyi vizet adok, hogy 6 dl legyen, majd 2 pudingporral és 3 ek cukorral felfőzőm.
Mikor kihűlt hozzáadom a kimagozott meggyeket.
0,5l habtejszínt kemény habbá verek.
A torta töltése:
3 részre vágom a kakaós piskótát, az alsó piskótalapra teszem a meggyes krém felét+tejszínhabot. Ezuttán a következő piskótalap következik+meggyeskrém+tejszínhab.
tetszés szerint díszítjük. smile hangulatjel
Először durvára daraboljuk a diót, ha nem visszük túlzásba az aprítást, annál jobb lesz ráharapni a darabokra. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn, vagy áttol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összekeverjük, belenyomkodjuk a piteformába egyenletesen, és amíg a krémet készítjük, addig a fagyasztóba tesszük. A krémhez az epret összeturmixol...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A hozzávalókból elkészítjük a piskótatésztát, gyors mozdulattal a formába simítjuk és légkeveréses üzemmódban 160°C-ra előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes