Piskóta: - 6 tojássárgája
- 12 kanál cukor
- 6 kanál víz
- 10 kanál liszt
- 1 sütőpor
- 6 tojásfehérje
Krém: - 2 dl. tej
- 2 e.k gríz
- vanilia
- 20 dkg vaj
- kakaó (barna krémhez)
Tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig).
Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba)
Krém: Tejben megfőzzük a grízt, hozzáadjuk a vaniliát. Kihülés után, kikavarjuk vajjal.
Piskótát csak kihülés után szeleteljük.
Tört kakaóbab a díszítéshez. A krémet előző nap elkezdjük elkészíteni. A tejszínt a cukorral, közepes lángon, felforrósítjuk (forralni nem kell). Beletördeljük a csokoládét, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük nagyon apróra a babapiskótát, de legjobb ha ledaráljuk majd az olvasztott vajjal dolgozzuk össze, ez lesz a tortánk alapja. (Ha esetleg kicsit morzsolódik, tegyünk még h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. 3. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű