Hv.: piskóta: 6 tojás, 6 ek. víz, 15 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 0,5 dl olaj, 1 sütőpor
Ezekből 24-26 cm-es tortaformában kerek piskótát sütünk.
Meggyes töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 1 vaníliás pudingpor, 6 dkg cukor
A befőtt levével (3 dl), a cukorral megfőzzük a pudingot, majd a félbevágott meggyet is belekeverjük, kb. 16 szem kivételével. Ezek lesznek majd a díszek a tetején.
7 dl Hulala tejszínt keményre felverünk.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. (Ha egyszerűsíteni akarjuk, akkor az alsó lapra rákenjük a tejszín 2/3-át, a középsőre pedig a meggyes krémet) Rátesszük a 3. lapot és a maradék tejszínnel kívülről bekenjük az egész tortát. Habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére, amikre 1-1 meggyszemet teszünk. A közepét, vagy az oldalát csokireszelékkel díszítjük.
A tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot a cukorral és a vaníliaaromával melegítsd fel, és keverd hozzá a zselatint. A tejszínt verd fel, és a kihűlt joghurtos masszához keverd hozzá. Egy magasabb tálba öntsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni. A lisztet egy tálban elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját felverjük, majd hozzákeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét. Beleforgatjuk a keményre vert fehérjehabot, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes