A piskótalap hozzávalói: (18 cm-es átmérőjű tortaformához)
5 db tojás
2,5 ek zabpehelyliszt
2,5 ek kókuszreszelék
1 ek kakaópor
DW negyedannyi ízlés szerint
A krém hozzávalói:
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
50 g kókuszreszelék
DW negyedannyi ízlés szerint
4 dl habtejszín
A díszítés:
kókuszreszelék
habtejszín (a krémhez járóból vettem ki valamennyit)
"bounty" golyók (ez a recept IR-esítve: http://receptneked.hu/sutes-nelkul/bounty-golyo/)
A krémhez a negyedannyival édesített tejet a pudingporokkal és a beleszórt kókuszreszelékkel sűrűre főztem. Mikor teljesen kihűlt, összedolgoztam a habtejszínnel, amit előzőleg felvertem. Megtöltöttem vele a félbevágott piskótát, hagytam belőle egy kicsit a tetejére és az oldalára is. Az összeállított torta tetejére és oldalára kentem még egy kis sima, édesített tejszínhabot. Beszórtam az oldalát kókuszreszelékkel, majd ráhelyeztem a tetejére a "bounty" golyókat, és megszórtam egy kis kókuszreszelékkel.
Cukor + a tojás sárgája, ha jó habos + víz --> még jól keverni + a fehérje kemény habja 1 nagy tepsibe vagy 2 gömbölyűbe.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval), és a kekszes masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgáját, 10 dkg cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverünk, majd bele az összetört gesztenyét. 2. Jól összedolgozzuk és hozzákeverjük még a pudingport, amit 1,5 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű