A piskótalap hozzávalói: (18 cm-es átmérőjű tortaformához)
5 db tojás
2,5 ek zabpehelyliszt
2,5 ek kókuszreszelék
1 ek kakaópor
DW negyedannyi ízlés szerint
A krém hozzávalói:
6 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
50 g kókuszreszelék
DW negyedannyi ízlés szerint
4 dl habtejszín
A díszítés:
kókuszreszelék
habtejszín (a krémhez járóból vettem ki valamennyit)
"bounty" golyók (ez a recept IR-esítve: http://receptneked.hu/sutes-nelkul/bounty-golyo/)
A krémhez a negyedannyival édesített tejet a pudingporokkal és a beleszórt kókuszreszelékkel sűrűre főztem. Mikor teljesen kihűlt, összedolgoztam a habtejszínnel, amit előzőleg felvertem. Megtöltöttem vele a félbevágott piskótát, hagytam belőle egy kicsit a tetejére és az oldalára is. Az összeállított torta tetejére és oldalára kentem még egy kis sima, édesített tejszínhabot. Beszórtam az oldalát kókuszreszelékkel, majd ráhelyeztem a tetejére a "bounty" golyókat, és megszórtam egy kis kókuszreszelékkel.
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő:A piskótához a tojásokat habosra keverem a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, olajat, reszelt citromhéjat és simára keverem. A lisztet, sóval, kakaóporral, süt...
Elkészítési idő:Tejben keverjük el a cukrot és forraljuk föl, alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig míg a cukor elolvad. Ha porcukrot használunk, mint most én, akkor csak langyosítjuk é...
Elkészítési idő: