Családireceptkönyv.hu

Oroszkrém torta


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 18 cm-s forma
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 7 db tojás
- 98 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 42 g finomliszt
- 4 kanál édesítő

A krém hozzávalói:
- 50 g pudingpor (sima vagy vaníliás)
- 6 kanál édesítő (de kóstoljuk)
- 500 ml tej
- 3 tojássárgája
- 2 kanál rum aroma
- 300 ml cukormentes tejszín
- mazsola

Elkészítés:


◾️A tojásokat szétválasztom.
◾️A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verem.
◾️A fehérjét habbá verem a maradékkal.
◾️Egy kanálnyit ebből a sárgájához adok, és jól elkeverem.
◾️Ezt a masszát öntöm a fehérjéhez és óvatosan forgatom bele.
◾️Az átszitált lisztet beleforgatom.
◾️Tortaformába megsütöm 180 fokon kb. 35 perc alatt.
◾️A mazsolát áztassuk be a rumaromába.
◾️A pudingporból, tojássárgájából, édesítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük és hozzáadjuk a mazsolát.
◾️A tejszínt verjük habbá, és forgassuk bele a krémet.
◾️Vágjuk a kihűlt piskótát 3 lappá és töltsük meg a krémmel.
◾️A tetejét és az oldalát is burkoljuk be majd tegyük pár órára hűtőbe.

Oroszkrém torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Húsvéti répatorta
Húsvéti répatorta

Először is az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Tejfölhabos-málnazselés torta
Tejfölhabos-málnazselés torta

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. A vajat olvasszuk fel, hűtsük vissza, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: család
Tortakrémek - gesztenye
Tortakrémek - gesztenye

Kész mélyhűtött gesztenyemasszából (25dkg) készül, mivel az már cukrozott, ízesített, vajjal (10 dkg) és vagy tejszínhabbal (200 ml) lazítom, habosítom. Ha nem elég édes tehetünk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Enikő
Piskóta torta (Kolozsi mama)
Piskóta torta (Kolozsi mama)

Tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig). Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba) Krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk