- 7 db tojás
- 98 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 42 g finomliszt
- 4 kanál édesítő
A krém hozzávalói:
- 50 g pudingpor (sima vagy vaníliás)
- 6 kanál édesítő (de kóstoljuk)
- 500 ml tej
- 3 tojássárgája
- 2 kanál rum aroma
- 300 ml cukormentes tejszín
- mazsola
◾️A tojásokat szétválasztom.
◾️A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verem.
◾️A fehérjét habbá verem a maradékkal.
◾️Egy kanálnyit ebből a sárgájához adok, és jól elkeverem.
◾️Ezt a masszát öntöm a fehérjéhez és óvatosan forgatom bele.
◾️Az átszitált lisztet beleforgatom.
◾️Tortaformába megsütöm 180 fokon kb. 35 perc alatt.
◾️A mazsolát áztassuk be a rumaromába.
◾️A pudingporból, tojássárgájából, édesítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük és hozzáadjuk a mazsolát.
◾️A tejszínt verjük habbá, és forgassuk bele a krémet.
◾️Vágjuk a kihűlt piskótát 3 lappá és töltsük meg a krémmel.
◾️A tetejét és az oldalát is burkoljuk be majd tegyük pár órára hűtőbe.
1.A tésztához a szoba-hőmérsékletű Ramát a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. 2.Ehhez a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával három-négy perc alatt verd fehéredésig. Add hozzá a vizet és a narancs reszelt héját, valamint a kifacsart levét. Forgasd bele...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűLeírás: Az arányok most nem patika pontosságúak, egyszerűen azért, mert nem volt időm méricskélni, de nem tolok ki Veletek, 90% - ban valós adatok szerepelnek a receptben. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalókat összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Kb. 30 percet sütjük (alsó-felső sütés: 180-200 fokon). A pudingot elkeverjük a meggy levével, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű