- 7 db tojás
- 98 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 42 g finomliszt
- 4 kanál édesítő
A krém hozzávalói:
- 50 g pudingpor (sima vagy vaníliás)
- 6 kanál édesítő (de kóstoljuk)
- 500 ml tej
- 3 tojássárgája
- 2 kanál rum aroma
- 300 ml cukormentes tejszín
- mazsola
◾️A tojásokat szétválasztom.
◾️A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verem.
◾️A fehérjét habbá verem a maradékkal.
◾️Egy kanálnyit ebből a sárgájához adok, és jól elkeverem.
◾️Ezt a masszát öntöm a fehérjéhez és óvatosan forgatom bele.
◾️Az átszitált lisztet beleforgatom.
◾️Tortaformába megsütöm 180 fokon kb. 35 perc alatt.
◾️A mazsolát áztassuk be a rumaromába.
◾️A pudingporból, tojássárgájából, édesítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük és hozzáadjuk a mazsolát.
◾️A tejszínt verjük habbá, és forgassuk bele a krémet.
◾️Vágjuk a kihűlt piskótát 3 lappá és töltsük meg a krémmel.
◾️A tetejét és az oldalát is burkoljuk be majd tegyük pár órára hűtőbe.
Először is az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. A vajat olvasszuk fel, hűtsük vissza, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKész mélyhűtött gesztenyemasszából (25dkg) készül, mivel az már cukrozott, ízesített, vajjal (10 dkg) és vagy tejszínhabbal (200 ml) lazítom, habosítom. Ha nem elég édes tehetünk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk (fehéredésig). Hozzákavarjuk a többi hozzávalót, végül, óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. 160° sütjük 35 - 40 percig (tűpróba) Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz