1 cs. vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
3 ek. olaj
4 ek. liszt
1 db tojássárgája
1/2 cs. sütőpor
1 ek. (cukrozatlan) kakaópor
1 ek. zselatin
ízlés szerint porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
4 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg mascarpone
A négy tojásból piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, az olajat, a lisztet, a kakaóport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt (18 cm átmérőjű) csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A vajat a kristálycukorral és a tojással habosra keverjük.
A 4 dl tejben 1 ek porcukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük.
A zselatint a vízben feloldjuk, melegítjük, majd amikor már csak langyos, a pudinghoz keverjük.
A vajas masszát a krémsajttal kikeverjük, majd pudingos krémmel jól elkeverjük, a tejszínt pedig kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük.
A piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd a krémet a lapok közé kenjük, illetve a piskóta külső részét is bevonjuk vele.
Gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük. Meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az őszibarackot. Rászórjuk a keményítőt, és lazán összeforgatjuk vele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a krémet: 4 dl tejszínt felteszünk lassú tűzön melegedni (vigyázzunk, ne forrjon!), beletördeljük a 20 dkg mentolos csokit, és folyamatos kevergetés mellett addig meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tojásokat egészben felverjük egy nagy tálba, majd hozzáadjuk a lisztet, fehérjeport, sütőport, kakaóport, édesítőt és annyi tejet, hogy muffin-szerű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Za biskvit, u čistoj posudi za miksanje pomiješajte bjelanjke i prstohvat soli pa sve miješajte električnim mikserom dok se ne zapjeni. 2. Dodavajte žlicu po žlicu šećera i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű