menu

Családireceptkönyv.hu

Tejkaramellás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 cs. vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé
3 ek. olaj
4 ek. liszt
1 db tojássárgája
1/2 cs. sütőpor
1 ek. (cukrozatlan) kakaópor
1 ek. zselatin
ízlés szerint porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
4 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg mascarpone

Elkészítés:


A négy tojásból piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, az olajat, a lisztet, a kakaóport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt (18 cm átmérőjű) csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A vajat a kristálycukorral és a tojással habosra keverjük.
A 4 dl tejben 1 ek porcukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük.
A zselatint a vízben feloldjuk, melegítjük, majd amikor már csak langyos, a pudinghoz keverjük.
A vajas masszát a krémsajttal kikeverjük, majd pudingos krémmel jól elkeverjük, a tejszínt pedig kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük.
A piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd a krémet a lapok közé kenjük, illetve a piskóta külső részét is bevonjuk vele.
Gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tejkaramellás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Év tortája-2015. Pannonhalmi barackpálinkás karamell
Év tortája-2015. Pannonhalmi barackpálinkás karamell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Habkönnyű japán sajttorta
Habkönnyű japán sajttorta

Tortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk. Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Párizsi krém
Párizsi krém

A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babatorta by Görözdy Denisa
Babatorta by Görözdy Denisa

A szokásos módon piskótatésztát készítünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,majd kikeverjük a tojássárgáját a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd apránként beleforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk