Azt gondolom, hogy 4 tojásból nagyon kevés piskóta lesz. Legalább 5 tojás kell hozzá, szerintem. Minden tojáshoz 1-1 evőkanál cukor illetve liszt( teljesen mindegy, hogy milyen liszt). Én az utóbbi időben szétválasztom a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verem, a cukrot a sárgával habosra verem és kb. 2 evőkanál vízet teszek hozzá. Ez egy kicsit lazítja a tésztát, majd a kemény habot óvatosan fakanállal belekeverem, lehet egy kevés sütőport tenni, de nem szükséges. Sütés után úgy csúsztatom ki a tepsiből és azonnal fel tekerem, majd kis idő múlva kitekerem, hogy közben hűljön és ne törjön.
Én nagyon jó receptet kaptam: 5 tojás, 1 evőkanál víz. 6 evőkanál cukor. Ezeket együtt felverem és 6 evőkanál liszttel/sima/ összekeverem. Nagy gáztepsibe teszek kevés olajat, beleteszem a sütőpapírt, majd a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütöm. Ha kész, száraz konyharuhára teszem, a papírt levéve feltekerem és azután lekvárral megkenem.Tetejére vaníliás porcukrot szórok.
Először is elkészítjük a gyümölcskocsonyát, ehhez 3 dl vizet felmelegítünk, és mikor már majdnem forr, levesszük, beletesszük a kocsonyaport, és kb. még 1 percig lassú tűzön keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA három csomag pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Az epret darabokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Elkészítés:Egy tortaformába vagy magasabb falú tepsibe rétegez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,alaposan elkeverjük,majd a száraz hozzávalókat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPudingot megfőzni, lefóliázni és hagyni hűlni, langyosan átturmixolni, majd kihűteni teljesen, majd a kakaót és a vajat (3 részletben) is belekeverni mixerrel.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű