Az alaphoz
170 g keksz - gabona (darált)
1 ek kakaópor
80 g vaj
1 teáskanál fahéj (őrölt)
A töltelékhez
300 g mascarpone vagy natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
350g sütőtök püré
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 db tojás sárgája
100 ml tejfől
150 g barna cukor
Csipet só
1-1 tk fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, vanilia aroma
A kekszet és a kakaót a vajjal összekeverni,egyenletesen kapcsos tortaformába nyomkodni.
A sajtkrémet kikeverni a cukorral,liszttel,vaniliával és a fűszerekkel tejfellel, végül egyenként hozzáadni a tojásokat. Ráönteni a kekszes alapra.
Előmelegitett sütőben 170 fokon kb 45 percig sütni.
- A szétnyitható tortaformát vajjal vagy margarinnal kikenjünk és a mélyhűtőbe tesszük. -A zselatint a vízben elkeverjük és állni hagyjuk. -Szétválasztjuk a tojások fehérjét és e...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tortaformát kivajazom és lisztezem. Egy tálban összetöröm a zabfalatok kekszet 3 dkg vajjal és a forma aljára teszem. A kifliket felkarikázom, és egy tálba teszem, rászórom a má...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűPiskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverd habosra, tedd hozzá a vizet. Add hozzá apránként a kakaóporos lisztkeveréket, végül forgasd bele a tojásfehérjéből vert ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a mennyiség egy 23 cm-es, csatos tortaformához elegendő.,K kb. 16 szelet sajttorta lesz belőle. Melegítsd be a sütőt 150 fokra, vajazd ki a 23 cm-es tortaformát, és bélelj ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes