Családireceptkönyv.hu

Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél sütőpor,
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 egész tojás,

Elkészítés:



A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. (Süthetünk belő­le egyforma kerek tortalapokat-is.) A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg.

Krém: 3/4 liter tej, 35 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 kávéskanál kakaó, 25 dkg vaj, vanília.
A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral ha­bosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük.

Tetejét csokoládékrémmel vonjuk be, és kakaóporral hintjük meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Bolognai palacsintatorta
Bolognai palacsintatorta

Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Gyyümölcstorta formában 160 fokon megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Féhércsokoládé krém
Féhércsokoládé krém

A vajat szobahőmérsékletlen hagyjuk puhulni. A csokit gőz felett megolvasztjuk. A csokit ráöntjük a puha vajra, kézi habverővel simára kikeverjük, majd 30 percre betesszük a hűtőb...

Elkészítési idő: kb.1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Méhsejt torta
Méhsejt torta

A kis serpenyőben olvasszuk össze kis lángon a vajat, a kakaóport, a cukrot, a tejet és a mézet. Egy kis tálkában keverjük el az ecetben a szódabikarbónát, ez rögtön fel fog hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk