20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél sütőpor,
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 egész tojás,
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. (Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat-is.) A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg.
Krém: 3/4 liter tej, 35 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 kávéskanál kakaó, 25 dkg vaj, vanília.
A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük.
Tetejét csokoládékrémmel vonjuk be, és kakaóporral hintjük meg.
Keverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Gyyümölcstorta formában 160 fokon megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat szobahőmérsékletlen hagyjuk puhulni. A csokit gőz felett megolvasztjuk. A csokit ráöntjük a puha vajra, kézi habverővel simára kikeverjük, majd 30 percre betesszük a hűtőb...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: KönnyűA kis serpenyőben olvasszuk össze kis lángon a vajat, a kakaóport, a cukrot, a tejet és a mézet. Egy kis tálkában keverjük el az ecetben a szódabikarbónát, ez rögtön fel fog hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű