menu

Családireceptkönyv.hu

Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg porcukor,
1 dl tej,
fél sütőpor,
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
2 egész tojás,

Elkészítés:



A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük. (Süthetünk belő­le egyforma kerek tortalapokat-is.) A lapokat kihűlés után krémmel töltjük meg.

Krém: 3/4 liter tej, 35 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 kávéskanál kakaó, 25 dkg vaj, vanília.
A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin) a porcukorral ha­bosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük.

Tetejét csokoládékrémmel vonjuk be, és kakaóporral hintjük meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Klasszikus csokoládézorta
Klasszikus csokoládézorta

1. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Dobostorta
Dobostorta

szokásos piskóta jilkes 6 laphoz Fém habüstbe ütöm fel a tojásokat, hozzáadom a cukrot, a vaníliáscukrot és elkeverem. A csokit megolvasztom. (pl. Lindt Excellence 70%) Egy edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fondant készítése
Fondant készítése

Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás diótorta
Almás diótorta

A tojássárgáját a porcukorral (kb. 1 órát ) habosra keverjük. Azután belekeverjük a kakaót, a megreszelt almát és a darált diót. A keményre felvert tojáshabot a sütőporral elkevert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk