Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a mákos piskótához:
3 tojás
7 dkg cukor
5 dkg darált mák
3 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
50 dkg natúr joghurt
5-6 evőkanál cukor
15 g zselatin
1 teáskanál vaníliakivonat
3 dl tejszín
3 mandarin
a díszítéshez:
1,5 dl tejszín
6-7 mandarin
1 teáskanál mák porcukor
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Fehéredésig verjük az egész tojásokat a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elvegyített mákot, lisztet és sütőport. A formába simítjuk a maszszát, és megsütjük.
A kihűlt tortalapot tortatálra helyezzük, és körbevesszük a tortagyűrűvel.
A krémhez lábosba mérjük a joghurtot, a cukrot, a zselatint, a vaníliát, és kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. Langyosra hűtjük.
Kemény habot verünk a tejszínből, belecsurgatjuk a joghurtos keveréket, és habverővel egyneművé keverjük. A mandarinszeleteket felezzük, a krémbe forgatjuk, majd az egészet a piskótalapra simítjuk. Hűtőben 2-3 órát dermesztjük.
Ha megszilárdult a krém, eltávolítjuk a tortagyűrűt, és díszítjük a tortát.
Kemény habbá verjük a tejszínt, habzsákba töltjük, és bevonjuk vele az oldalát. A teteje közepére szórjuk a mákot, kirakjuk mandarinszeletekkel, majd meghintjük porcukorral.
Tortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk. Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA 4 tojást habosra verjük a csipet sóval, kanalanként adagolva hozzá a hideg vizet, majd a cukrot, végül a lisztet, és a sütőport is hozzáadjuk. Egy kerek tortaforma alját sütőpap...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesTejszín csoki sűrűre főzni,teljesen kihűteni. Vaj,cukor 10 percig habosítani,bele a kihűlt csoki. Tetejére:kakaópor és reszelt csoki 12 db meggy és a krémből kis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítem a piskótát kerek tortaformába! (Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem, sárgát kikeverem cukorral, majd bele a liszt és a kakaópor, összekeverem a felvert fehérjével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű