menu

Családireceptkönyv.hu

Sacher torta paleosan by Monika Ollé Lunák


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


18 cm-es tortaformához /8szelet/

Tészta:
80 g méz
40 g kakaópor
50 g kókusz olaj
150 g mandula/mandulaliszt
½ tk szódabikarbóna
3 tojás
1 rúd vanília
100 g sárgabarack /2db/

A sárgabarack püréhez („lekvárhoz”):
220 g sárgabarack /maggal/

A „paleos csoki” mázhoz:
50 g kakaó
50 g kókusz olaj
40 g méz

Elkészítés:


A tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart belsejét és a 2 kimagozott, leturmixolt sárgabarackot (én direkt kicsit darabosra hagytam a lekvár hatás miatt). Mikor szépen összeállt, hozzáadjuk a mandulát és a szódabikarbónát. 18 cm-es tortaformába öntjük és 175 °C-on 25 percig sütjük. Ne ijedjünk meg, ha felpúposodik, le fog simulni a teteje mire kihűl. Hagyjuk kihűlni.
A „lekvárhoz" a sárgabarackot megmossuk, magozzuk, majd beledobjuk a turmixba/aprítóba és leturmixoljuk/pürésítjük. Ezt a kihűlt torta tetejére kenjük.
A „paleo csoki” mázhoz összekeverjük a hozzávalókat egy kisebb bögrében, majd először a torta tetejére öntjük körkörös mozdulatokkal, majd ami lefolyt és még többet egy késsel szépen az oldalára kenjük.
Trükk: A szoba hőmérséklettől nagyban függ mennyire kenhető a krém. Nyári melegben folyós. Ne ijedjünk meg, tegyük rögtön hűtőbe a tortát és nézzünk rá 5 perc múlva. Vegyük ki és a lefolyt részeket kenjük szépen az oldalára. Ha már megszilárdulóban van akkor önthetünk még rá kicsit, rásimogathatjuk az oldalára, tetejére, majd újra visszatehetjük. Én is sokat simogattam, dédelgettem, de a végeredmény magáért beszélt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mónika bejegyzése: Én másfélszeres adagot készítettem, és mandulaliszt helyett mandulát és diót daráltam fele-fele arányban... A csokimáz valamiért fura lett... Elméletileg szép simának kellene lennie.

Sacher torta paleosan by Monika Ollé Lunák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós torta (pompás)
Diós torta (pompás)

A tojássátgákat 40 g cukorral habosra keverjuk. A maradék cukorral, sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A kikevert tojássárgákba laza mozdulatokkal alulról felfelé hozzá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Dobostorta
Dobostorta

A tésztához valókból piskótát készítünk. langyos zsírral megkent liszttel hintett sütőlapon 10 egyforma tortalapot sutunk. Sütése: előmelegített sütőben alsó takaréklángon 5-7 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
legfinomabb krémet süteményekhez és tortákhoz! Ne vá
legfinomabb krémet süteményekhez és tortákhoz! Ne vá

A vajat a cukorral keverd habosra. A tojásokat és a tojásfehérjét lassanként add hozzá és kavargasd folyamatosan. Keverd bele a kókusztejet és adj hozzá vaníliaaromát. Főzd lassú t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gelu Dóra
Citromos túrótorta(liszt és cukormentes)
Citromos túrótorta(liszt és cukormentes)

A túrót összekeverjük a citrom héjával,a 2 tojással és a kókuszzsírral.Hozzáteszek egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt.Ezt az egészet géppel krémesre keverem.Aztán beleteszek...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk