Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sacher torta paleosan by Monika Ollé Lunák


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


18 cm-es tortaformához /8szelet/

Tészta:
80 g méz
40 g kakaópor
50 g kókusz olaj
150 g mandula/mandulaliszt
½ tk szódabikarbóna
3 tojás
1 rúd vanília
100 g sárgabarack /2db/

A sárgabarack püréhez („lekvárhoz”):
220 g sárgabarack /maggal/

A „paleos csoki” mázhoz:
50 g kakaó
50 g kókusz olaj
40 g méz

Elkészítés:


A tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart belsejét és a 2 kimagozott, leturmixolt sárgabarackot (én direkt kicsit darabosra hagytam a lekvár hatás miatt). Mikor szépen összeállt, hozzáadjuk a mandulát és a szódabikarbónát. 18 cm-es tortaformába öntjük és 175 °C-on 25 percig sütjük. Ne ijedjünk meg, ha felpúposodik, le fog simulni a teteje mire kihűl. Hagyjuk kihűlni.
A „lekvárhoz" a sárgabarackot megmossuk, magozzuk, majd beledobjuk a turmixba/aprítóba és leturmixoljuk/pürésítjük. Ezt a kihűlt torta tetejére kenjük.
A „paleo csoki” mázhoz összekeverjük a hozzávalókat egy kisebb bögrében, majd először a torta tetejére öntjük körkörös mozdulatokkal, majd ami lefolyt és még többet egy késsel szépen az oldalára kenjük.
Trükk: A szoba hőmérséklettől nagyban függ mennyire kenhető a krém. Nyári melegben folyós. Ne ijedjünk meg, tegyük rögtön hűtőbe a tortát és nézzünk rá 5 perc múlva. Vegyük ki és a lefolyt részeket kenjük szépen az oldalára. Ha már megszilárdulóban van akkor önthetünk még rá kicsit, rásimogathatjuk az oldalára, tetejére, majd újra visszatehetjük. Én is sokat simogattam, dédelgettem, de a végeredmény magáért beszélt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mónika bejegyzése: Én másfélszeres adagot készítettem, és mandulaliszt helyett mandulát és diót daráltam fele-fele arányban... A csokimáz valamiért fura lett... Elméletileg szép simának kellene lennie.

Sacher torta paleosan by Monika Ollé Lunák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Paleolit, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Csokitorta egyszerűen
Csokitorta egyszerűen

1. A tésztához való tojás fehérjéjét kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral, majd a sárgáját világosra keverjük a maradék cukorral és a többi hozzávalóval. Egy spakulával nagy moz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Citromos túrókrémes
Citromos túrókrémes

5 tojásos piskóta 18 cm-es tortaformában sütve, 3 részre vágva. A vaníliapudingot a tejben megfőzzük, hűtjük. A túrót áttörjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük és a túró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes kávétorta
Tejszínes kávétorta

A tejszínes kávétorta elkészítése: A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot. A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozz...

Elkészítési idő: 30+30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
almás diós fahéjas torta
almás diós fahéjas torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk