menu

Családireceptkönyv.hu

Sacher torta paleosan by Monika Ollé Lunák


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


18 cm-es tortaformához /8szelet/

Tészta:
80 g méz
40 g kakaópor
50 g kókusz olaj
150 g mandula/mandulaliszt
½ tk szódabikarbóna
3 tojás
1 rúd vanília
100 g sárgabarack /2db/

A sárgabarack püréhez („lekvárhoz”):
220 g sárgabarack /maggal/

A „paleos csoki” mázhoz:
50 g kakaó
50 g kókusz olaj
40 g méz

Elkészítés:


A tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart belsejét és a 2 kimagozott, leturmixolt sárgabarackot (én direkt kicsit darabosra hagytam a lekvár hatás miatt). Mikor szépen összeállt, hozzáadjuk a mandulát és a szódabikarbónát. 18 cm-es tortaformába öntjük és 175 °C-on 25 percig sütjük. Ne ijedjünk meg, ha felpúposodik, le fog simulni a teteje mire kihűl. Hagyjuk kihűlni.
A „lekvárhoz" a sárgabarackot megmossuk, magozzuk, majd beledobjuk a turmixba/aprítóba és leturmixoljuk/pürésítjük. Ezt a kihűlt torta tetejére kenjük.
A „paleo csoki” mázhoz összekeverjük a hozzávalókat egy kisebb bögrében, majd először a torta tetejére öntjük körkörös mozdulatokkal, majd ami lefolyt és még többet egy késsel szépen az oldalára kenjük.
Trükk: A szoba hőmérséklettől nagyban függ mennyire kenhető a krém. Nyári melegben folyós. Ne ijedjünk meg, tegyük rögtön hűtőbe a tortát és nézzünk rá 5 perc múlva. Vegyük ki és a lefolyt részeket kenjük szépen az oldalára. Ha már megszilárdulóban van akkor önthetünk még rá kicsit, rásimogathatjuk az oldalára, tetejére, majd újra visszatehetjük. Én is sokat simogattam, dédelgettem, de a végeredmény magáért beszélt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mónika bejegyzése: Én másfélszeres adagot készítettem, és mandulaliszt helyett mandulát és diót daráltam fele-fele arányban... A csokimáz valamiért fura lett... Elméletileg szép simának kellene lennie.

Sacher torta paleosan by Monika Ollé Lunák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta torta
Palacsinta torta

15 db vékony palacsinta 1 cs vanilia pudingpor 1 cs csokoládés pudingpor 1 cs puncs pudingpor 1 üveg magozott meggybefőtt 1 főzet kávé (4 személyre) 1 db rumaroma 7 evőkanál cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrótorta - zserbós (paleo)
Túrótorta - zserbós (paleo)

A diós réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Rátesszük a túrós réteget, amihez a hozzávalóka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
FEKETE-ERDŐ TORTA
FEKETE-ERDŐ TORTA

Elkészítés: Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Erzsébet királyné tortája
Erzsébet királyné tortája

A lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk