Piskóta laponként
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
140 g kristálycukor
180 g búzaliszt (BL55)
75 ml étolaj
75 ml 2,8%-os tej
0.5 db sütőpor
0.5 csapott kávéskanál ételfesték - piros
A krémhez
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
150 g búzaliszt (BL55)
600 ml 2,8%-os tej
300 g porcukor
210 g vaj
1 db vaníliarúd (belseje)
Először a tortalapokat készítsük el mivel mind más színű lesz, ezért egyesével készítsük a piskóta lapokat. A tojásokat ketté választjuk. A sárgájához adjuk a cukor felét, kikeverjük, majd az olajat, és tejet is hozzácsurgatjuk apránként. A maradék cukrot is hozzáadjuk, alaposan kikeverjük. (Az olajat, és a tejet érdemes egy mérőedénybe egymásra mérni, és így összekeverni, ahogy írom, mert így még véletlenül sem lesz pici csomó sem a tésztában.)
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt is elkeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét is, ezt alaposan beleforgatjuk.
Teszünk hozzá egy kevés ételfestéket, amivel szintén elkeverjük. Lehetőleg ne folyékony színezőt használjunk.
Vajjal kikent lisztezett tortaformában 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a torta közepét is.
Ha kihűlt a tortalapok tetejét levágjuk, az nem kell.
Így süssünk, ki annyi lapot amennyiből a tortát szeretnénk. Ez a torta 5 lapos most.
Hagyjuk kihűlni a lapokat, addig elkészítjük a krémet. A tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük, a tejet csomómentesre keverjük.
Sűrűre főzzük.
A margarint, a porcukrot, és a vanília kikapart belsejét habosra kikeverjük.
Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
A lapokat a krémmel megtöltjük, egymásra tesszük.
Kívül is megkenjük és díszítjük, ahogy szeretnénk. Jelen esetben csak egy habkártyával köre van húzva.
A szivárványtorta tetejére került egy kevés gyümölcs illetve csokoládé dísz.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz 5 tojást habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt és a 2 ek folyékony édesítőszert. Jól elkeverjük. Aztán jöhet bele az összes mák, és mehet is a papírozott, kapcsos tortaf...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan felkarikázzuk. A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd összemelegítjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük, majd a lisztet is, végül a megolvasztott de nem meleg vajat is hoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű