Tészta:
500 gr répa
15 dkg durvára vágott dió
15 dkg étcsoki (min 70%-os)
250 gr liszt - nekem ez most tönkölybúzából készült
30 dkg xilit,
1 dl kókuszolaj
1 dl tej
2 kk sütőpor
4 tojás
Krém:
1 doboz mascarpone
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 ek xilit
A tojásokat kikevertem picit az édesítővel, majd mindent belekevertem, a sorrend szinte mindegy. 170 fokos sütőben kb 40 perc kellett neki. Mikor kihűlt a tejére került a krém, ami 1 doboz mascarpone, 1 ek xilit, fél citrom leve és egy citrom reszelt héja.
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször süsd meg a piskótát, vágd 3 részre. A krémhez egy kis lábasban melegítsd fel a mogyorókrémet. Egy kicsit meglangyosíthatod a növényi tejet is, ebben keverd el a többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 170 -180°C hőmérsékletűre (sütőtől függően). Béleljünk ki zsírpapírral és vajazzunk ki 2 db 20 cm nagyságú kerek formát. Keverjük össze az átszitált lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát összeállítjuk és a szokott módon megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a túrót, sót, cukrot, 2 tojást, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját keverjük össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű