Tészta:
500 gr répa
15 dkg durvára vágott dió
15 dkg étcsoki (min 70%-os)
250 gr liszt - nekem ez most tönkölybúzából készült
30 dkg xilit,
1 dl kókuszolaj
1 dl tej
2 kk sütőpor
4 tojás
Krém:
1 doboz mascarpone
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 ek xilit
A tojásokat kikevertem picit az édesítővel, majd mindent belekevertem, a sorrend szinte mindegy. 170 fokos sütőben kb 40 perc kellett neki. Mikor kihűlt a tejére került a krém, ami 1 doboz mascarpone, 1 ek xilit, fél citrom leve és egy citrom reszelt héja.
A kekszalap ennél nem a hagyományos roppanós, törős keksz alap lesz, hanem egy puha, amolyan kókuszgolyóra hajazó, omlós keksz alap. Természetesen készíthetitek roppanóssal is, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMivel a tortát alkotó lapoknak puhulnia kell, ezért ajánlatos legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. Ennyi idő alatt a lapok között lévő krém is összeérik és így válik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat megolvasztjuk, majd a darált keksszel összemorzsoljuk. Egy kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és 170 fokon 5 percig sütjük. Összekeverjük a mascarponét, a cukrot...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElso lepes a teszta keszites a tojasokat a cukorral a kakaoval meg a vizzel kikeverjuk majd a liszt hozzaadasaval tortaformaban tortat sutunk . Mig a teszta kisul elkeszitjuk a k...
Elkészítési idő: 1 ora kkb Nehézség: Könnyű