pici kristály cukor
2 dl tej
4 db tojás
25 dkg eper
1/2 cs. sütőpor
4 ek. liszt
1 cs. piros tortazselé
1 csomag eper ízű pudingpor
A 4 tojásból piskótát készítünk és gyümölcstorta formában megsütjük.
Míg ez hűl a piskóta, elkészítjük a tölteléket és rákenjük a piskótalapra.
A tetejét megrakjuk eperrel és elkészítjük a tortazselét. Amikor kissé hűlt, ráöntjük és hagyjuk megdermedni.
Ha ez is kész, hűtőbe tesszük és lehet tálalni.
Lehet ízesíteni tejszínhabbal is, ízlés szerint.
A joghurtot a cukorral fölmelegítjük, de nem nagyon, nehogy túró legyen belőle. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk és vízre tesszük hűlni. A tejszínhabot kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFür die Waldviertler Mohntorte zunächst Butter, Zucker, Vanillezucker und Dotter schaumig rühren. Den gemahlenen Mohn, geriebene Nüsse, Rum und Zimt untermengen. Das Eiklar steif s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű