menu

Családireceptkönyv.hu

Eper torta tejszínes


Írta:

Elk. idő: 60 perc+120 per
Adag: 12 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
500 g eper fagyasztott is lehet
85 g porcukor 1/2 citrom leve
500 ml habtejszín alaposan behűtött
2 tasak zselatin instant
A díszítéshez
eper fagyasztott is lehet

Elkészítés:


A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.
Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.
A tejszínhabot kemény habbá verjük az instant zselatinnal.
A másik zselatint alaposan keverjük el az epres turmixban.
Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük.
Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk rá. Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.
Ezután 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, levesszük róla a papírt és már fogyasztható is.
Könnyű és nagyon finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a sütemény eperszezonon kívül is elkészíthető, csak akkor mirelit eperrel dolgozunk. Annyit fog változni a recept, hogy akkor csak a piskótánkat a tejszínes eperkrémmel töltjük meg, epret nem rakunk rá. Tetejét ekkor tejszínnel díszíthetjük.

Eper torta tejszínes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Túrókrémtorta áfonyakrémmel
Túrókrémtorta áfonyakrémmel

A lisztet elmorzsoljuk a porcukorral, a cukorral, a vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, és lágy tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Almás-mákos kevertpite
Almás-mákos kevertpite

Az almát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta
Répatorta

Elkészítés: A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot egy másik tálba öntjük, és keverőgéppel jól kikeverjük. A...

Elkészítési idő: 50-55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Oreo torta
Oreo torta

2 db kakaós és egy sárga piskótát készítek a 3 adag hozzávalóból. 4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verek, majd belekeverem egyenként a tojássárgáját, a 4 evőkanál...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk