Családireceptkönyv.hu

Eper torta tejszínes


Írta:

Elk. idő: 60 perc+120 per
Adag: 12 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
500 g eper fagyasztott is lehet
85 g porcukor 1/2 citrom leve
500 ml habtejszín alaposan behűtött
2 tasak zselatin instant
A díszítéshez
eper fagyasztott is lehet

Elkészítés:


A nyolc tojásból piskótát sütünk. A tojások fehérjéből a cukorral és pici sóval géppel kemény habot verünk. Ezután lassabb fokozatra váltunk és óvatosan, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd apránként a lisztet is beleszórjuk és elkeverjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
Ezután előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek.
Elkezdjük készíteni a krémet. Az epret, a porcukrot és a citromlevet egy tálba tesszük, majd botmixerrel, vagy turmixgéppel teljesen simára turmixoljuk.
A tejszínhabot kemény habbá verjük az instant zselatinnal.
A másik zselatint alaposan keverjük el az epres turmixban.
Ezután lassú mozdulatokkal az epres alapot a tejszínhabhoz keverjük.
Az egyik piskótát belehelyezzük a kibélelt tortaforma aljába, majd félbevágott epreket rakunk rá. Megkenjük a tejszínes krém 1/3-ad részével. Ezután ismét piskóta, eper, krém a sorrend, majd a végére a piskóta, krém és erre helyezzük az eperszeleteket.
Ezután 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, levesszük róla a papírt és már fogyasztható is.
Könnyű és nagyon finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a sütemény eperszezonon kívül is elkészíthető, csak akkor mirelit eperrel dolgozunk. Annyit fog változni a recept, hogy akkor csak a piskótánkat a tejszínes eperkrémmel töltjük meg, epret nem rakunk rá. Tetejét ekkor tejszínnel díszíthetjük.

Eper torta tejszínes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Féhércsokoládé krém
Féhércsokoládé krém

A vajat szobahőmérsékletlen hagyjuk puhulni. A csokit gőz felett megolvasztjuk. A csokit ráöntjük a puha vajra, kézi habverővel simára kikeverjük, majd 30 percre betesszük a hűtőb...

Elkészítési idő: kb.1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Málnás mousse torta
Málnás mousse torta

https://www.youtube.com/watch?v=MInRG0Mgk54 : a torta linkje I. Kekszes alap készítése: 1. Darálóban ledaráljuk a kekszet, majd ráöntjük az olvasztott vajat, összekeverjük a ke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel
Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel

A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomóme...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Állat-figurás torta
Állat-figurás torta

Először is el készítjük a piskóta tésztánkat.2x 6 tojásos 1x 4 tojásos kerek piskóta lapokat készítünk.Én ahány tojás annyi e.k. lisztet és porcukrot használok és egy kis citrom hé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk