Hozzávalók a kakaós keksz réteghez:
1 csomag győri édes kakaós keksz (180 g)
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon
Világos kekszréteghez:
15 dkg darált háztartási keksz
1 evőkanál porcukor
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljonTúrós krémhez:
250 g túró
2 dl tejszín
Hirdetés
1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
4 és 3 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Vaníliás krémhez:
6 dl tej
2 csomag vanília puding
6-8 evőkanál kristálycukor ízlés szerint
100 g puha vaj 2 evőkanál porcukorral habosra keverve
A tetejére:
3 dl tejszín
Hirdetés
1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint
Kell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben.
A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, majd egy kevés tejjel nagyjából összeállítjuk, nem baj ha kicsit darabosnak tűnik, mert jobban bele tudjuk nyomkodni a formába.
Hirdetés
Utána a világos kekszréteget is hasonlóan elkészítjük, majd a kakaós rétegre nyomkodjuk.
A túrót a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral villával jól kikeverjük és félretesszük.
A tejszínt a cukorral elkezdjük verni, majd pár perc múlva a habfixálót is hozzáadjuk és kemény habbá verjük.
A habot és a túrót szilikonlapáttal vagy fakanállal összekeverjük, majd rásimítjuk a kekszrétegekre.
Letakarjuk és hűtőbe tesszük míg a pudingos krémet elkészítjük.
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe tesszük hűlni, de közben többször átkeverjük, hogy ne csomósodjon meg.
Ezalatt a vajat a 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
Mikor a puding már kihűlt, robotgéppel belekeverjük a habosított vajat, majd a túrókrémre simítjuk.
A tetejére a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, a már előbb leírtak szerint felverjük, majd a torta tetejére simítjuk.
Darabolt étcsokoládéval megszórjuk, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
a 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a 60 dkg túrót ezeket összekeverjük. A fakanállal óvatosan elkeverjük a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a kakaóporral haabosra keverjük. A tojásfehérjét a vukorral kemény habbá verjük. Egyesével hottákeverjük a 3 sárgáját. Kanalanként hozzákeverjük a vajas kakaókrémhez.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézEigelb mit 2 EL heißem Wasser schaumig schlagen, mit Eischnee und untergehobenem Mehl in der gefetteten Springform, Ø 26 cm, 15 Min. bei 200 °C backen. Für die Füllung: Gelatine e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalap hozzávalóiból egy 26 cm-es tortaformában, légkeveréses üzemmódban 160°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a piskótalapot. A túrókrémhez a túrót a porcuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes