Családireceptkönyv.hu

Négy emelet mennyország Sütés nélkül!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók a kakaós keksz réteghez:

1 csomag győri édes kakaós keksz (180 g)
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon

Világos kekszréteghez:

15 dkg darált háztartási keksz
1 evőkanál porcukor
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljonTúrós krémhez:

250 g túró
2 dl tejszín

Hirdetés

1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
4 és 3 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Vaníliás krémhez:

6 dl tej
2 csomag vanília puding
6-8 evőkanál kristálycukor ízlés szerint
100 g puha vaj 2 evőkanál porcukorral habosra keverve

A tetejére:

3 dl tejszín

Hirdetés

1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint

Elkészítés:



Kell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben.
A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, majd egy kevés tejjel nagyjából összeállítjuk, nem baj ha kicsit darabosnak tűnik, mert jobban bele tudjuk nyomkodni a formába.

Hirdetés

Utána a világos kekszréteget is hasonlóan elkészítjük, majd a kakaós rétegre nyomkodjuk.
A túrót a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral villával jól kikeverjük és félretesszük.
A tejszínt a cukorral elkezdjük verni, majd pár perc múlva a habfixálót is hozzáadjuk és kemény habbá verjük.
A habot és a túrót szilikonlapáttal vagy fakanállal összekeverjük, majd rásimítjuk a kekszrétegekre.
Letakarjuk és hűtőbe tesszük míg a pudingos krémet elkészítjük.
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe tesszük hűlni, de közben többször átkeverjük, hogy ne csomósodjon meg.
Ezalatt a vajat a 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
Mikor a puding már kihűlt, robotgéppel belekeverjük a habosított vajat, majd a túrókrémre simítjuk.
A tetejére a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, a már előbb leírtak szerint felverjük, majd a torta tetejére simítjuk.
Darabolt étcsokoládéval megszórjuk, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Tiramisu torta
Tiramisu torta

A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, újra összedolgozzuk, majd felolvasszuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Eszterházy torta
Eszterházy torta

1. a diót sütőpapírra tepsibe tettem és 160 fokon kb 10 percig pirítom, aztán ledaráljuk. 2. a tojásfehérjét felverjük a végén apránként adagolva hozzá a cukrot is, aztán lazán ne...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Csokoládétorta Kinder buenoval
Csokoládétorta Kinder buenoval

Minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külö...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Sütőtökös-csokis piskota
Sütőtökös-csokis piskota

A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport, sót, fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, és az apróra vágott csokoládét. Összekeverjük. A tojásokat összekeverjük a kristály,...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk