3x2 tojasos piskota
1 feher piskota lap
1 kakaós piskóta lap
1 puncsos piskota lap
Krem :
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
7 dl tej
1 vaniláspuding/ főzős/
1 puncsos puding/főzős/
rum aroma
tejszinhab a torta tetejere
Elkeszitem a piskota lapokat :
Feher lap :
2 tojas,10 dkg.cukor,10 dkg.liszt,4 ek.viz,fel tasak sutopor
Kakaos lap :
2 tojas,10 dkg.cukor,4 ek.viz,8 dkg.liszt,2 dkg.kakao,fel sutopor
Puncsos lap :
2 tojas,10 dkg.cukor,4 ek.viz,7 dkg.liszt,1 puncsos pudingpor
Elkeszitem a kremet :
Megfozom a pudingporokat kulon-kulon, 2x3 es fel deci tejjel,es hulni teszem
A vajat habosra kavarom a porcukorral,es ketfele osztom
Az egyik felehez hozza kavarom a vanilias pudungot,a masik felehez pedig a puncsos pudingot
Cukor szirupot fozok,vizbol es cukorbol,ne legyen vastag,inkabb higabb,es hulni teszem...amikor kihul,hozza teszem a rum aromat
Ezzel meglocsolom a piskota lapokat,de nem szabad elaztatni...
Utana osszerakom a tortat
A kakaos lapra kenem a puncsos kremet
Erre jon a sarga lap,erre simitom a vanilia kremet
Tetejere kerul a puncsos lap
Tejszinhabbal bevontam es kakaoval megszortam a tetejet...
Hutobe tenni legalabb 2 orat...
A keksz közel felét – úgy 22 dekányit – daráljuk le, keverjük össze az olvasztott vajjal, és lapogassuk le egy kanállal egy tortatálon, egy 26 centis tortagyűrűben. Tegyük hűtőbe....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTejfölt, a túrót, cukrokkal összeturmixoltam. Hozzáadtam az összeturmixolt epret is.A tejben feloldottam a zselatint, felmelegítettem, majd félretettem hűlni.A tejszínt felver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű