6 tojás
6 ek. cukor
4 ek.liszt
2 ek. kakaó
habkrém:
10 g instant zselatin
650 g eper
150 g cukor
1 citrom leve
1/2 dl likőr
5 dl tejszín
2 ek .eperlekvár
díszítés:
3 dl tejszín
20 g vaníliás cukor
20 g habfixáló
csoki máz
Piskótát sütni,3 lapra vágni.
Kapcsos forma alját és oldalát kibélelni papírral,hogy 3-4 cm-rel magasabb legyen a pereménél.Egy tortalapot beletenni. 17 szép epret díszhez,15-20 szemet pedig darabosításhoz félretenni, a többit turmixolni.
Szűrőben áttörni,hozzá adni a cukrot, citromlét, likőrt.
Eperpéphez adni a zselatint.
A tejszínt habbá verni és hozzáadni a péphez ,darabos epret keverni hozzá .Felét a tortalapra kenni.
Rá a másik tortalap,krém. A harmadik tortalap,kicsit rányomni.
Felforrósítani a lekvárt,vékonyan rákenni a tortára.
Alufóliával letakarni,12 órára hűtőbe tenni.
Tálalás előtt levenni a karimát,papírt. Csokimázzal lekenni.
A tejszínt, vaníliás cukrot és habfixet habbá verni.
Kijelölni a szeletek helyét, rá hab és 1 szem eper.
26 cm-es tortaforma
16 szeletes
Először készítsd el a piskótát: válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, előbbibe öntsd a cukrot. Egy habverő vagy konyhai robotgép segítségével habosítsd addig a tojások sárgá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük a sütőt. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Elkeverjük a lisztet, a keményítőt, az őrölt mandulát, a sütőport és a sót. Nagyobb méretű tálban megolvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból elkészítjük a tortalapokat. Az 5 db tojásból, 5 ek. kristálycukorból, 5 ek. lisztből, 1 cs. sütőporból és 1 evőkanál kakaóporból piskótát sütünk. A tortaform...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát. A tejben felolvasztjuk a margarint és hozzáadjuk a kekszes keverékhez.Jól összedolgozzuk, majd egy kapcsos...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű