- 6 db tojás
- 10 dkg liszt
- 8 dkg dió
- 6 gramm sütőpor
- 2 e,kanál víz
- pici só
- 12 dkg porcukor
A torta karika aljába sütő papírt teszek
Szétválasztom a tojásokat
A fehérjét pici sóval jó keményre felverem
A sárgákat, a vízzel és a cukorral kikeverem, beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, majd a diót is hozzákeverem. Ebbe a masszába jön a felvert fehérje.
A tortaformába öntöm, úgy hogy egy kicsit a forma szélére felhúzom a masszát.
Előmelegített sütőben sütöm 200 fokon kb negyed órát, majd 170 fokon kb. 35 perc. Tűpróba.
24 cm-es formába készítettem.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam a sütést megelőző este, hűtőben éjszakázott, majd másnap olajjal kikent sütőformába nyomkodva, kb. 8 perc alatt egész világosra sütöttem. Kihűtött...
Elkészítési idő:Hagyományos palacsintákat sütünk, én most zabliszteset készítettem (a liszt felét egyszerűen zablisztre cseréltem) A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt...
Elkészítési idő:-A hozzávalókat jól összegyúrjuk és és kettéossztjuk - az egyék részt egyenletesen ki nyújtjuk és tepsi aljára helyezzük -Az 1 kg almát lereszeljük gyengéden kinyomkodjuk majd a...
Elkészítési idő: 50