5 piskóta lap, ami most úgy készült, hogy 2 db kerek piskótát sütöttem a 23 cm-es formában, egyenként 6 tojásból.
Krém: 4 ek liszt, 4 ek cukor, 4 dl tej – ebből sűrű masszát főzök folyamatos kevergetés mellet és kihűtöm, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 75 dkg túró, 5 evőkanál vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja és egy fél meyer citromnak a leve
lekvár, 20 dkg mazsola, 2 dl rum, 0,5 liter habtejszín + 15 dkg porcukor
1 meyer citrom a díszítéshez
A piskótákat megsütöttem, kihűtöttem, majd egyenlően 3-3 részbe vágtam és kiválasztottam az 5 lapot, amit használni fogok.
A lisztes masszát amikor már teljesen hideg volt, kikevertem a szoba hőmérsékletű vajjal és porcukorral, utána adtam hozzá a túrót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat valamint levet. A mazsolát még előző este beáztattam a rumba, majd lecsöpögtettem.
A torta minden egyes lapját a teteje kivételével nagyon vékonyan megkentem eper lekvárral, erre halmoztam a túrókrémet. A tetejére már nem tettem krémet csak az öt lap közé.
A keményre felvert tejszínhabból először nagyon vékonyan körbevontam az egész tortát, Utána nyomózsákból díszítettem.
A tojásokat a cukorral és a kakaóporral folyamatos kevergetés mellett, gőz fölött elkezdjük főzni. Azért gőz fölött, mert nem tojásrántottát szeretnénk, hanem csokikrémet. Mikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 l tejet liszttel kikeverni (olyan legyen mint a palacsintatészta). Keményre felfőzni és kihűteni. 1 rámát kb. 15-20 dkg porcukorral, 1 csomag v.cukorral, kakaóval kikeverjük....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagokat gyúrjuk össze, majd formáljunk ki vele egy piteformát, és tegyük a hűtőbe 30 percig állni. Közben a sajtkrémet, a túrót, a cukrot, a citromhéjat, az aromát é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet összetörjük és összekeverjük a vajjal, majd egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hűtőbe tesszük. A zselatint az előrás szerint feloldjuk a naran...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű