Piskóta:
4 db tojás (szétválasztva)
160 g porcukor
70 g vaj
150 g finomliszt
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 tk vanília kivonat (őrlemény)
Túrós töltelék:
3.5 dl habtejszín
8 db lapzselatin
40 dkg tehéntúró
3 ek cukor
1.5 dl joghurt
150 g őszibarack konzerv (gyümölcs súlya, használhatunk mandarint is)
Összeállítás:
30 ml gyümölcslé
1 ek porcukor
150 g őszibarack konzerv (gyümölcs súlya, használhatunk mandarint is)
piskóta
A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is.
Összeforgatjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, valamint a vaníliaőrleményt. Több részben a tojássárgás keverékhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
2-3 adagban hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A kész tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-os sütőben, nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd késsel vágjuk félbe, ügyelve rá, hogy amennyire lehetséges, egyenesen vágjunk. A piskóta felső részét vágjuk 12 körcikkre.
túrós töltelék
A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe 5-10 percre. Egy deci habtejszínt felforrósítunk, majd hozzáadjuk a megpuhult és kicsavart zselatinlapokat. A zselatin pár pillanat alatt feloldódik, ezután hagyjuk hűlni egy kicsit. A többi habtejszínt felverjük, és félretesszük.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a joghurtot, a zselatinos tejszínt, a felaprított őszibarackot, valamint a felvert tejszínhabot is. Alaposan összekeverünk mindent.
Egy közepes méretű tálat folpackkal kibélelünk - a tál átmérője lehetőleg 2-3 centivel legyen kisebb, mint a tortaformáé. Ebbe átkanalazzuk a túrós krémet, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg megdermed.
összeállítás
A piskóta alsó részét villával megszurkáljuk, majd bekenjük 2-3 kanál gyümölcslével - nyugodtan használjuk a konzerv levét, bűnös élvezet, de nagyon finom lesz tőle! Ez a lépés azért kell, hogy ne legyen túl száraz a piskóta.
Ezután óvatosan kicsomagoljuk a félgömb alakú túrós tölteléket, és a piskótalapra fordítjuk. Körben nekitámasztjuk a cikkekre vágott piskótatetőt, a tetejére pedig ráhalmozunk egy adag felszeletelt őszibarackot.
A tetejét megszórjuk porcukorral, az oldalán pedig ízlés szerinti krémmel kitakarhatjuk az "összeillesztés" vonalát - mi ehhez nutellás tejszínhabot használtunk.
Óvatosan szeleteket vágunk a tortából, és tálaljuk.
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát. Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen...
Elkészítési idő: 40 perc+ - Nehézség: KözepesA piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába. A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemon curd: A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. Ekkor h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűDie Gelatine in Wasser nach Packungsanleitung einweichen. Die Quarkcreme mit Joghurt, Vanillezucker und Zitrone verrühren, Ananasstücke unterheben. Cremefine steif schlagen. Ge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű