menu

Családireceptkönyv.hu

Kilimandzsáró torta


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 12 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta:

4 db tojás (szétválasztva)
160 g porcukor
70 g vaj
150 g finomliszt
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 tk vanília kivonat (őrlemény)

Túrós töltelék:

3.5 dl habtejszín
8 db lapzselatin
40 dkg tehéntúró
3 ek cukor
1.5 dl joghurt
150 g őszibarack konzerv (gyümölcs súlya, használhatunk mandarint is)

Összeállítás:

30 ml gyümölcslé
1 ek porcukor
150 g őszibarack konzerv (gyümölcs súlya, használhatunk mandarint is)

Elkészítés:



piskóta

A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is.
Összeforgatjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, valamint a vaníliaőrleményt. Több részben a tojássárgás keverékhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
2-3 adagban hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A kész tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-os sütőben, nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd késsel vágjuk félbe, ügyelve rá, hogy amennyire lehetséges, egyenesen vágjunk. A piskóta felső részét vágjuk 12 körcikkre.

túrós töltelék

A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe 5-10 percre. Egy deci habtejszínt felforrósítunk, majd hozzáadjuk a megpuhult és kicsavart zselatinlapokat. A zselatin pár pillanat alatt feloldódik, ezután hagyjuk hűlni egy kicsit. A többi habtejszínt felverjük, és félretesszük.
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a joghurtot, a zselatinos tejszínt, a felaprított őszibarackot, valamint a felvert tejszínhabot is. Alaposan összekeverünk mindent.
Egy közepes méretű tálat folpackkal kibélelünk - a tál átmérője lehetőleg 2-3 centivel legyen kisebb, mint a tortaformáé. Ebbe átkanalazzuk a túrós krémet, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg megdermed.

összeállítás

A piskóta alsó részét villával megszurkáljuk, majd bekenjük 2-3 kanál gyümölcslével - nyugodtan használjuk a konzerv levét, bűnös élvezet, de nagyon finom lesz tőle! Ez a lépés azért kell, hogy ne legyen túl száraz a piskóta.
Ezután óvatosan kicsomagoljuk a félgömb alakú túrós tölteléket, és a piskótalapra fordítjuk. Körben nekitámasztjuk a cikkekre vágott piskótatetőt, a tetejére pedig ráhalmozunk egy adag felszeletelt őszibarackot.
A tetejét megszórjuk porcukorral, az oldalán pedig ízlés szerinti krémmel kitakarhatjuk az "összeillesztés" vonalát - mi ehhez nutellás tejszínhabot használtunk.
Óvatosan szeleteket vágunk a tortából, és tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós narancstorta
Túrós narancstorta

A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Hólabda torta
Hólabda torta

- A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (24 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrótorta cseresznyebefőttel
Túrótorta cseresznyebefőttel

1. A kekszet összetörjük és vajjal, habbal együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt egy sütőformába simítjuk. 2. A pudingot a cukorral és a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké
Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk