Piskóta:
6 közepes tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 ek kakaópor
Krém:
50 dkg mascarpone
50 dkg nutella
Díszítés:
apróra tört mogyoró vagy
csokiforgács
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.
A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
160-170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a nutellával. Nem szoktam édesíteni, mert a nutella elég édes. A kihűlt tortakarikát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel, ügyeljünk arra, hogy egy kevés krém maradjon, amivel a torta tetejét és az oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott, kilisztezett gyümölcstorta formában e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szitáljuk össze a lisztet a sóval. Tegyük hozzá a kockára vágott vajat és hideg kézzel gyorsan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, a tejfölt és a cukrot. G...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű