Piskóta:
6 közepes tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 ek kakaópor
Krém:
50 dkg mascarpone
50 dkg nutella
Díszítés:
apróra tört mogyoró vagy
csokiforgács
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.
A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
160-170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a nutellával. Nem szoktam édesíteni, mert a nutella elég édes. A kihűlt tortakarikát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel, ügyeljünk arra, hogy egy kevés krém maradjon, amivel a torta tetejét és az oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.
A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet é...
Elkészítési idő:Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágunk. Legalább 10 percig habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő:ld. fent
Elkészítési idő: