A díszítéshez
meggybefőtt
A bevonáshoz
20 dkg étcsokoládé
A krémhez
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor
3 dl tej
20 dkg Rama Vajas íz
A töltéshez
35 dkg magozott meggybefőtt
A forma kikenéséhez
finomliszt
Rama Vajas íz
A tésztához
1 csapott evőkanál keserű kakaópor
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál kristálycukor
3 db tojás
1.A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
2.Egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük, de még nem keverjük el. A lisztet a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát a habra szitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
3.A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
4.A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni.
5.Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük.
6.A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. 1-2 percig főzzük, épp amíg kellően besűrűsödik, ezután hűlni hagyjuk.
7.A Ramát habosra keverjük. A csokoládépudingot krémesre dolgozzuk, majd a puha Ramát apránként hozzáadjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a krémbe csorgatjuk, és felét a tésztára simítjuk.
8.A meggyet rászórjuk, a maradék krémmel befedjük. Hűtőszekrényben minimum 2 órán át dermesztjük. Végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokoládéval.
9.Dermedni hagyjuk, végül meggyszemekkel díszítjük.
Célszerű a tetején éles késsel bejelölni a későbbi szeletek helyét, hogy a torta szeleteléskor biztosan ne törjön.
1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük, majd két egyenlő kör alakú lapot vágun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 9 db egész tojást keverjük el, inkább csak elegyítsük, a 8 evőkanál cukorral, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét, az olvasztott vajat végül a 2 evőkanál lisztet. Egy 26...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű