A díszítéshez
meggybefőtt
A bevonáshoz
20 dkg étcsokoládé
A krémhez
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor
3 dl tej
20 dkg Rama Vajas íz
A töltéshez
35 dkg magozott meggybefőtt
A forma kikenéséhez
finomliszt
Rama Vajas íz
A tésztához
1 csapott evőkanál keserű kakaópor
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál kristálycukor
3 db tojás
1.A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
2.Egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük, de még nem keverjük el. A lisztet a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát a habra szitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
3.A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
4.A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni.
5.Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük.
6.A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. 1-2 percig főzzük, épp amíg kellően besűrűsödik, ezután hűlni hagyjuk.
7.A Ramát habosra keverjük. A csokoládépudingot krémesre dolgozzuk, majd a puha Ramát apránként hozzáadjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a krémbe csorgatjuk, és felét a tésztára simítjuk.
8.A meggyet rászórjuk, a maradék krémmel befedjük. Hűtőszekrényben minimum 2 órán át dermesztjük. Végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokoládéval.
9.Dermedni hagyjuk, végül meggyszemekkel díszítjük.
Célszerű a tetején éles késsel bejelölni a későbbi szeletek helyét, hogy a torta szeleteléskor biztosan ne törjön.
6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk. A mascarponét, a cukrot és a citrom héját és a levét gépi habverővel jól elkeverem. De akár villával is lehet. Külön magasabb falú t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epres joghurttorta elkészítés: A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük, ez kézi mixerrel maximális fokozaton kb. 3-4 percig tart. A tojások fehérjét kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral és a szódabikarbónával összevegyített lisztet, végül pedig a barackbefőtt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű