Családireceptkönyv.hu

Csokoládés áfonyatorta


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: Kb. 16 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótához:
5 tojás (közepes méretű)
150 g procukor
1 tasak vanillincukor
150 g búzaliszt
1 1/2 csapott teáskanál sütőpor
3 evőkanál holland kakaópor
Krémhez:
400 g vörös áfonya
600 ml hideg tejszín
2 tasak zselatin fix
3 tasak vanillincukor
Díszítéshez:
100 g tortabevonó ét

Elkészítés:


A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, a masszához adjuk, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, majd konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán 2 adagban a masszához keverjük. A masszát a kapcsos sütőformában (26 cm átmérőjű) egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 22-25 perc

Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a süteményt sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Miután a piskóta kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük. A kapcsos sütőkeretet megtisztítjuk, és visszahelyezzük a piskótalap köré.

Krém
Két evőkanálnyi áfonyát a díszítéshez félreteszünk. A maradék áfonyát az alsó tortalapon egyenletesen elszórjuk. A tejszínt a zselatin fix-szel a tasakon lévő utasítás szerint kemény habbá verjük. Jó 4-5 evőkanálnyi tejszínt félreteszünk. A maradék krémet az áfonyarétegen elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráhelyezzük. A félretett krémmel bevonjuk. A tortát min. 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd egy sütőpapírra csurgatjuk, és egy kb. 40 x 20 cm-es lappá simítjuk. Egy azonos nagyságú sütőpapírral lefedjük és enyhén rányomjuk. A sütőpapírt feltekerjük, és a hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a kapcsos sütőformát eltávolítjuk. A sütőpapírba tekert tortabevonót kitekerjük, az így kapott csokoládéforgáccsal és az áfonyával a tortát ízlés szerint díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Katalán krémes pite
Katalán krémes pite

A pitetészta hozzávalóit, az étcsoki kivételével, összegyúrjuk (először a lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd mehet hozzá a többi alapanyag), becsomagoljuk fóliába és 30 percre a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Citromkrémes torta csokoládé rózsákkal
Citromkrémes torta csokoládé rózsákkal

A piskótához a tojást válasszuk ketté. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Rákóczi-túrós pavlova
Rákóczi-túrós pavlova

150 fokra melegítjük a sütőt. Robotgéppel a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a gépet a legmagasabb fokozaton járatva, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, mind...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Mákos citromtorta
Mákos citromtorta

http://aranygondolatok.com/hu/receptek/makos-citromtorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk