2,5 dl 30%-os habtejszín
7,5 dkg tejcsoki
7,5 dkg étcsoki
10 dkg mogyorókrém
1/2 dl rum
csipet só
Olvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze nagyon a habot. Simítsd a kekszes alapra, és hagyd egy éjszakát pihenni. Ha egy-két órára mélyhűtőbe teszed, akár parfétortaként is megállja a helyét, a tejszín magas zsírtartalma nem engedi, hogy keményre fagyjon, segít megőrizni a torta finom, krémes állagát. Díszítheted a tetejét étcsokival és mogyorószilánkokkal, de ha egyszerűen csak holland kakaóporral szórod meg, akkor sem rontasz rajta!
Tortalap Kimérjük a hozzávalókat, - első edényben a lisztet a sütőporral (elkeverjük), - második edényben a cukrot, tejet, olajat, tojássárgájákat (elkeverjük), - harmadik ed...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a tortalapot süssük meg. A datolyát tegyük egy tálkába, és öntsük rá a kávét.Hagyjuk ázni 30 percig. Az őrölt mogyorót keverjük össze az áztatott datolyával.tegyük a mass...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport, a kakaót, valamint a 6 tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a mennyiséget elfelezem. A fél adagot a már megdermedt fehér csoki moussre öntöm majd vissza a fagyasztóba. Még egy adag fehér csokis masszát készítek ebbe teszem a másik f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes