2,5 dl 30%-os habtejszín
7,5 dkg tejcsoki
7,5 dkg étcsoki
10 dkg mogyorókrém
1/2 dl rum
csipet só
Olvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze nagyon a habot. Simítsd a kekszes alapra, és hagyd egy éjszakát pihenni. Ha egy-két órára mélyhűtőbe teszed, akár parfétortaként is megállja a helyét, a tejszín magas zsírtartalma nem engedi, hogy keményre fagyjon, segít megőrizni a torta finom, krémes állagát. Díszítheted a tetejét étcsokival és mogyorószilánkokkal, de ha egyszerűen csak holland kakaóporral szórod meg, akkor sem rontasz rajta!
1. A kekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és a kettőt egy nagy tálban összekeverjük. 2. Egy tortaforma aljára (26 cm átmérőjűt használtam) sütőpapírt teszünk és a kekszes mas...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tortaformát kivajazom (vagy sütőpapírral bélelt tepsit használok). A pisztácia piskótával kezdek. Szétválasztom a tojásokat. A fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű