Családireceptkönyv.hu

Nutellás kekszes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2,5 dl 30%-os habtejszín
7,5 dkg tejcsoki
7,5 dkg étcsoki
10 dkg mogyorókrém
1/2 dl rum
csipet só

Elkészítés:


Olvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze nagyon a habot. Simítsd a kekszes alapra, és hagyd egy éjszakát pihenni. Ha egy-két órára mélyhűtőbe teszed, akár parfétortaként is megállja a helyét, a tejszín magas zsírtartalma nem engedi, hogy keményre fagyjon, segít megőrizni a torta finom, krémes állagát. Díszítheted a tetejét étcsokival és mogyorószilánkokkal, de ha egyszerűen csak holland kakaóporral szórod meg, akkor sem rontasz rajta!

Nutellás kekszes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres-rebarbarás sajttorta
Epres-rebarbarás sajttorta

1. A kekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és a kettőt egy nagy tálban összekeverjük. 2. Egy tortaforma aljára (26 cm átmérőjűt használtam) sütőpapírt teszünk és a kekszes mas...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pisztáciás torta.
Pisztáciás torta.

Elkészítés A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tortaformát kivajazom (vagy sütőpapírral bélelt tepsit használok). A pisztácia piskótával kezdek. Szétválasztom a tojásokat. A fehérjé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Latte machiato torta
Latte machiato torta

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 3 evőkanál vízzel, a vaníliás cukorral, cukorral jól kikeverjük. A masszához keverjük (apránké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Málnás csokoládés joghurttorta
Málnás csokoládés joghurttorta

Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk