menu

Családireceptkönyv.hu

Pitetorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

25 dkg liszt
1 tojás
12,5 dkg vaj
6 dkg cukor
csipet só

Töltelék:

2 kg savanykás alma
15-20 dkg cukor (az alma savanyúságától függően)
1 citrom leve
1 kávéskanál őrölt fahéj

A tetejére:

2 tojás fehérje
10 dkg cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, amivel egyenletesen-vékonyan kibélelünk egy kapcsos tortaformát (az oldalár is jusson).
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és durva reszelőn lereszeljük.
Közben folyamatosan csepegtetjük rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg túlságosan.
A reszelt almához hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, rövid ideig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a keletkezett levet.
A tölteléket egyenletesen elterítjük a tésztával kibélelt tortaformában, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral letakarva 35-40 percig sütjük.
Amíg a torta sül, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
A tortát kivesszük a sütőből, és rákenjük a tojáshabot, azután a hőfokot 130 fokra mérsékelve újabb kb. 40 percig sütjük, amíg a hab szép színt kap a tetején.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki nem szereti, vagy nincs kedve a habbal bajlódni, el is hagyhatja, én most így csináltam. Helyette megkentem a tésztát házi baracklekvárral.
Szép színe lett tőle és nagyon fincsi volt így is.
Tortaforma helyett most recés oldalú jénaiban készítettem.

Pitetorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Fraisier torta
Fraisier torta

A tésztához A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett belet...

Elkészítési idő: 92 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mascarpone keks kocke
Mascarpone keks kocke

1. Ispecite odvojeno 3 kore na sljedeći način: Za jednu koru je potrebno: 2 jaja, 2 kašike šećera, 30 g mljevenih oraha, 1 vrhom puna kašika mljevenog keksa (oko 20 g), 1 ravna k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hólabda torta
Hólabda torta

Kakaós piskótát sütünk a hozzávalókból-26 cm-es kapcsos formában. A vaníliakrémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízben. A tojássárgákból,a cukorból,a vaníliarúdból kikap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Francia vajkrém
Francia vajkrém

A tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük. Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk