menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói torta


Írta:

Elk. idő: 3,5 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Sárga piskóta: 3 db tojás, 3 ek cukor, 3 evőkanál finomliszt
Diós piskóta: 3 db tojás. 3 ek cukor, 2 evőkanál finomliszt, 2 dkg dió (darált)
Kakaós piskóta: 3 db tojás, 3 ek cukor, 2 evőkanál finomliszt, 1 ek cukrozatlan kakaópor
Szirup: 1 dl víz, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 3 ek rum, 1 db citrom reszelt héja
Krém: 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős), 8 dl tej, 3 db tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 g zselatin
Díszítés: 5 dl habtejszín (pl. Hulala), 2 dkg dió (darált), 5 dkg étcsokoládé, 1 ek napraforgó olaj

Piskótalapok:
Egyenként megsütjük a 3 piskótát.
Sárga piskóta: 3 tojásból, 3 ek. cukorból, 3 ek. lisztből. A tojások sárgáját a cukorral, robotgéppel habosra keverjük. Fakanállal hozzáforgatjuk a lisztet, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában 10-15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Diós piskóta: 3 tojás, 3 ek. cukor, 2 ek. liszt, 2 ek. darált dió. Ugyanúgy készül, mint a sárga piskóta.

Kakaós piskóta: 3 tojás, 3 ek. cukor, 2 ek. liszt, 1 ek. kakaópor. Az előzőekhez hasonlóan készítjük.

Elkészítés:


zirup:
A sziruphoz az összes hozzávalót összeforraljuk, kihűtjük. A szintén kihűlt tortalapokat átkenjük a sziruppal, és a mazsolát is egyenletesen elosztjuk a lapokon.

Krém:
A pudingporokat a tojások sárgáival, a cukorral, zselatinnal, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is, és lángelosztó szitát alá téve sűrűre főzzük. A felvert tojásfehérjéket a még forró krémbe keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni, de mielőtt megdermedne, összeállítjuk a tortát.

Alulra tesszük a kakaós lapot, megkenjük a krém 1/3-ával. Erre kerül a diós lap, a krém harmada, majd a sárga piskóta. A torta tetejét és az oldalát is bevonjuk krémmel. Lehet még a lapok közé durvára vagdalt diót szórni.

Díszítés:
A torta oldalát darált dióval bepanírozzuk.
A tejszínhabot felverjük (ha Hulalát használunk, nem kell bele fixáló, nem fog összeesni másnap sem), és a nagyobb részével bevonjuk a torta tetejét. A maradék tejszínből habzsák segítségével rózsákat nyomunk körbe a torta szélére. Minden tejszínrózsára egy szem mazsolát teszünk (nekem maradt a szirupban főzöttből).
A csokit az olajjal felolvasztjuk (pl. mikróban), és a torta tetejére csorgatjuk, behűtjük. Jót tesz neki, ha 1 éjszakát áll a hűtőben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Citromos túró mousse torta - sk
Citromos túró mousse torta - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Répatorta
Répatorta

A tésztához A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Gesztenye torta II.
Gesztenye torta II.

A krémet kikeverjük 2 dl tejszínt habnak felverjük majd a krémmel összekeverjük, A piskótát kettévágjuk és megkenjük a krémmel,meggyet ízlés szerint teszünk bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *
GYÜMÖLCSTORTA ALAP *

A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Gyyümölcstorta formában 160 fokon megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk