2tojás
6dkg cukor
4dkg rizsliszt
4dkg keményítő
1tk.sütőpor
A töltelékhez:
16dkg rizs
10dkg cukor
7,5dl tej
1vaníliarúd
2dkg vaj
reszelt ctromhéj
4dl tejszín
1tasak zselatin
a díszítéshez gyümölcsök.
A piskótához a tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük,majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet.180fokon,kapcsos tortaformában kb.10perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral,vajjal,citromhéjjal,vaníliával.Közben a rizst enyhén sós vízben puhára főzzük,majd a tejhez adjuk és folyamatosan kevergetve ragacsos masszává főzzük.
A vaníliarudat kivesszük,a zselatint fél dl.hideg vízzel elkeverve hagyjuk puhulni,majd alacsony hőfokon felolvasztjuk és a kihűlt rizses masszához adagoljuk.Ha kész,a ekmény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk a töltelékbe.A piskótára simítjuk,néhány órára hűtőbe tesszük,tálalás előtt gyümölccsel díszítjük.
A zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, a tojást, a likőrt, végül pedig a mandulát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt mind osszekeverni es tortaformaba tenni (tortaformat ki belelni sutopapirral). Sütni 175 C-on, légkeverés mellett ugy kb 35 percet. Gyümölcstórta formában is jó volt. Érzékeny,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütés előtti napon a krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!), a fehércsokit megolvasztjuk benne, alaposan elkeverjük, lehűtjük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. A tort...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes