2tojás
6dkg cukor
4dkg rizsliszt
4dkg keményítő
1tk.sütőpor
A töltelékhez:
16dkg rizs
10dkg cukor
7,5dl tej
1vaníliarúd
2dkg vaj
reszelt ctromhéj
4dl tejszín
1tasak zselatin
a díszítéshez gyümölcsök.
A piskótához a tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük,majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet.180fokon,kapcsos tortaformában kb.10perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral,vajjal,citromhéjjal,vaníliával.Közben a rizst enyhén sós vízben puhára főzzük,majd a tejhez adjuk és folyamatosan kevergetve ragacsos masszává főzzük.
A vaníliarudat kivesszük,a zselatint fél dl.hideg vízzel elkeverve hagyjuk puhulni,majd alacsony hőfokon felolvasztjuk és a kihűlt rizses masszához adagoljuk.Ha kész,a ekmény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk a töltelékbe.A piskótára simítjuk,néhány órára hűtőbe tesszük,tálalás előtt gyümölccsel díszítjük.
A tortalapot 3 részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel,majd körbekenjük. Habrózsa,csokireszelék,a rózsákba csokikockák mehetnek.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy 23 centi átmérőjű rozsdamentes habüstöt (vagy más félgömb alakú formát) kikészítünk. A zseléhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk, hogy kissé megduzzadjon. Ezalatt a citromoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz