A tésztához:
9 tojásfehérje
9 ek. cukor
3 ek rizsliszt
30 dkg darált dió
3 csipet só
A krémhez:
2 ek. rizsliszt
1 cs. vaníliás pudingpor
5 tojássárgája
6 dl tej
3 ek. cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
5 dkg darált dió
2 ek. rum aroma.
A tetejére:
15 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
2 ek. étolaj.
Az oldalára 5 dkg darált dió.
3 lapot sütünk a tészta hozzávalóival. Egy lap elkészítése: 3 tojásfehérjét apránként hozzáadva 3 ek. cukrot felverünk, majd hozzáadunk 1 ek rizslisztet, egy csipet sót és 10 dkg darált diót, ezzel óvatosan összekeverjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd közepes lángon kisütjük. Ha megvan mind a 3, elkészítjük a krémet.
A 20 dkg margarint kikavarjuk a 15 dkg porcukorral.
Egy lábasba tesszük a rizslisztet, pudingport, 3 ek. cukrot, a vaníliás cukrot, ezt elkeverjük a tojássárgákkal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Ezt sűrű krémmé főzzük. Ha kész, beletesszük az aromát, majd folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel és a darált dióval. Ezután megkenjük a lapokat, a teteje kivételével. Az oldalára hagyjunk egy kis krémet.
Gőz fölött 1-1 ek olajjal megolvasztjuk a csokikat. Az étcsokit nejlonzacskóba tesszük. A fehércsokival óvatosan megkenjük a torta tetejét, hogy ne csurogjon le az oldalára. Ezután az étcsoki zacskója sarkán vágunk egy pici lyukat, majd csigavonalban a fehér csokira nyomjuk. Egy fogpiszkáló segítségével pókhálószerűre kihúzzuk úgy, hogy először középről kifelé négy irányba, majd kívülről befelé a közepéig haladunk. A félretett krémmel körbekenjük a torta oldalát, majd egy kiskanál segítségével darált dióval megszórjuk.
Hűtőben tároljuk míg el nem fogy....
Egy üveg magozott meggy levét (kb. 3 dl) 1 csomag vaniliás pudingporral és egy nagyon pici cukorral felfőzzük. Jó, ha érződik a megy savanysága ezért kell bele csak kevés cukor....
Elkészítési idő:♥ A meggyhez: A hozzávalókat egy kis edényben feltesszük főni, forrástól számítva két percig főzzük, majd kihűtjük és egy éjszakát adunk a bornak, hogy jól átjárja a meggyet. Fel...
Elkészítési idő:A kekszet és a kakaót a vajjal összekeverni,egyenletesen kapcsos tortaformába nyomkodni. A sajtkrémet kikeverni a cukorral,liszttel,vaniliával és a fűszerekkel tejfellel, végül eg...
Elkészítési idő: