Családireceptkönyv.hu

Eszterházy torta gluténmentesen


Írta:

Elk. idő: 2-2,5 óra
Adag: 8-10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:

9 tojásfehérje
9 ek. cukor
3 ek rizsliszt
30 dkg darált dió
3 csipet só

A krémhez:

2 ek. rizsliszt
1 cs. vaníliás pudingpor
5 tojássárgája
6 dl tej
3 ek. cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
5 dkg darált dió
2 ek. rum aroma.

A tetejére:

15 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
2 ek. étolaj.

Az oldalára 5 dkg darált dió.

Elkészítés:


3 lapot sütünk a tészta hozzávalóival. Egy lap elkészítése: 3 tojásfehérjét apránként hozzáadva 3 ek. cukrot felverünk, majd hozzáadunk 1 ek rizslisztet, egy csipet sót és 10 dkg darált diót, ezzel óvatosan összekeverjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd közepes lángon kisütjük. Ha megvan mind a 3, elkészítjük a krémet.
A 20 dkg margarint kikavarjuk a 15 dkg porcukorral.
Egy lábasba tesszük a rizslisztet, pudingport, 3 ek. cukrot, a vaníliás cukrot, ezt elkeverjük a tojássárgákkal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Ezt sűrű krémmé főzzük. Ha kész, beletesszük az aromát, majd folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel és a darált dióval. Ezután megkenjük a lapokat, a teteje kivételével. Az oldalára hagyjunk egy kis krémet.
Gőz fölött 1-1 ek olajjal megolvasztjuk a csokikat. Az étcsokit nejlonzacskóba tesszük. A fehércsokival óvatosan megkenjük a torta tetejét, hogy ne csurogjon le az oldalára. Ezután az étcsoki zacskója sarkán vágunk egy pici lyukat, majd csigavonalban a fehér csokira nyomjuk. Egy fogpiszkáló segítségével pókhálószerűre kihúzzuk úgy, hogy először középről kifelé négy irányba, majd kívülről befelé a közepéig haladunk. A félretett krémmel körbekenjük a torta oldalát, majd egy kiskanál segítségével darált dióval megszórjuk.
Hűtőben tároljuk míg el nem fogy....

Eszterházy torta gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyás sajttorta
Áfonyás sajttorta

A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Megolvasztjuk a vajat, a darált keksszel összemorzsoljuk, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Szórjuk rá az áfonyát....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vizes piskóta alap,torta,vagy tekercs..
Vizes piskóta alap,torta,vagy tekercs..

A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Ganache
Ganache

A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mézeskrémes torta
Mézeskrémes torta

A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, és kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük. Közben a tésztához gőz fölött összeolvas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk