A tésztához:
9 tojásfehérje
9 ek. cukor
3 ek rizsliszt
30 dkg darált dió
3 csipet só
A krémhez:
2 ek. rizsliszt
1 cs. vaníliás pudingpor
5 tojássárgája
6 dl tej
3 ek. cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
5 dkg darált dió
2 ek. rum aroma.
A tetejére:
15 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
2 ek. étolaj.
Az oldalára 5 dkg darált dió.
3 lapot sütünk a tészta hozzávalóival. Egy lap elkészítése: 3 tojásfehérjét apránként hozzáadva 3 ek. cukrot felverünk, majd hozzáadunk 1 ek rizslisztet, egy csipet sót és 10 dkg darált diót, ezzel óvatosan összekeverjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd közepes lángon kisütjük. Ha megvan mind a 3, elkészítjük a krémet.
A 20 dkg margarint kikavarjuk a 15 dkg porcukorral.
Egy lábasba tesszük a rizslisztet, pudingport, 3 ek. cukrot, a vaníliás cukrot, ezt elkeverjük a tojássárgákkal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Ezt sűrű krémmé főzzük. Ha kész, beletesszük az aromát, majd folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel és a darált dióval. Ezután megkenjük a lapokat, a teteje kivételével. Az oldalára hagyjunk egy kis krémet.
Gőz fölött 1-1 ek olajjal megolvasztjuk a csokikat. Az étcsokit nejlonzacskóba tesszük. A fehércsokival óvatosan megkenjük a torta tetejét, hogy ne csurogjon le az oldalára. Ezután az étcsoki zacskója sarkán vágunk egy pici lyukat, majd csigavonalban a fehér csokira nyomjuk. Egy fogpiszkáló segítségével pókhálószerűre kihúzzuk úgy, hogy először középről kifelé négy irányba, majd kívülről befelé a közepéig haladunk. A félretett krémmel körbekenjük a torta oldalát, majd egy kiskanál segítségével darált dióval megszórjuk.
Hűtőben tároljuk míg el nem fogy....
Először is melegítsd be a sütőt 180 fokra, nem kell légkeverésre. Verd fel a tojásfehérjéket egy kevés sóval, amíg egészen kemény habot nem kapsz. Add hozzá a cukrot, kisebb, 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 210 fokra. A lisztet és a keményítőt egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral krémesre verjük. A tojássárgáját elkeverjük a vaníli...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA készítés előtt legalább 4 órával hagyjuk felengedni a gesztenyemasszákat. Egy 18 vagy 20 cm-es tortakarikát béleljünk ki sütőpapírral, hogy könnyen kivehessük belőle a tortát....
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percig pihentessük majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. Közben a gesztenyepürét villával összetörjük, eldolgozzuk a lágy vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű