a krém hozzávalói:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl víz ( tej)
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 jó kupica rum vagy aroma
A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót – ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát. / diót kicsit megpirítjuk /
3 lapot sütni,160-180 fokon légkeveréssel.A tésztát tömködni kell,40-50 percig sül. Az oldalára nektarinszeleteket állítunk,tetejére mehet csokimáz. Buczkó Anett
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból piskótát készítünk. langyos zsírral megkent liszttel hintett sütőlapon 10 egyforma tortalapot sutunk. Sütése: előmelegített sütőben alsó takaréklángon 5-7 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaforma méretétől függően kevert tésztát készítek, kivajazott, lisztezett formában sütve. Pihentetés után a végleges tortalapra fordítom, és kihűlve baracklekvárral szigetele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajazzunk ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverjük el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodjuk a tortaforma aljára és oldalára....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz