Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokis piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g holland kakaópor
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor

Elkészítés:




Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!

A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.

Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.

Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 

A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.

A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).

Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.

Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.

Puha, és finom!

Trükkök, tippek, praktikák:


Csokis piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Répatorta
Répatorta

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy 20x30 cm-es tepsit vajazzunk, lisztezzünk ki. Egy nagy tálban verjük fel a tojást az olajjal, a cukorral és 2 teáskanál vanília-esszenciáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Csokis piskóta
Csokis piskóta

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eszterházy torta
Eszterházy torta

A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a liszt és dió keverékét. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra melegített sütőben...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gazdag diótorta
Gazdag diótorta

A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. (A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk