Családireceptkönyv.hu

Csokis piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g holland kakaópor
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor

Elkészítés:




Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!

A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.

Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.

Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 

A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.

A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).

Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.

Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.

Puha, és finom!

Trükkök, tippek, praktikák:


Csokis piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karamellás-túrós-csokis keksztorta
Karamellás-túrós-csokis keksztorta

A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze. A tortaformát béleljük k...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníliakrémes narancstorta
Vaníliakrémes narancstorta

A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával három-négy perc alatt verd fehéredésig. Add hozzá a vizet és a narancs reszelt héját, valamint a kifacsart levét. Forgasd bele...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egérlányka- formatorta-rumos dió
Egérlányka- formatorta-rumos dió

A piskótákat készítjük el először Ha megtöltöttük,burkolás előtt vajas krémmel kenjük Faragjuk

Elkészítési idő: min 10 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha almatorta
Puha almatorta

Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és lassan adjuk hozzá, keverjük hozzá a lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk