8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g holland kakaópor
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).
Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.
Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.
Puha, és finom!
https://cookpad.com/hu/receptek/1925196-csokis-piskota
◾️2 csomag kekszet összetörünk. ◾️Hozzáadjuk a margarint és egy tortaformába simítjuk. ◾️A mascarponét, az édesítőt és az aromát krémesre keverjük. ◾️A tejszínt habbá verjük é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA keményítőt és a lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a margarint, és jól összedolgozzuk (kézi robotgép keverőspiráljával, alacsony fokozaton). Cipóvá formázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habosra verjük a cukorral, beletesszük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kerek tortaformában megsütjük. Amikor kihűlt, kettőbe vágjuk, így két vékony piskótalapot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű