- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl cukor
- 2 dl liszt
- 2 tojás
- 1 cs. sütőpor
Zselé:
- 15 dkg eper
- 2 ek. cukor
- zselatin
Teteje:
- cukrászhab
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és előmelegített sütőben, tortaformában megsütjük.
Az epreket kevés vízben, a cukorral feltesszük főni, 10-15 perc után összeturmixoljuk. Felmelegítjük a mennyiségnek megfelelő zselatinnal. Langyosra hűtjük, és a tésztára öntjük. Hűtőben kihűtjük és cukrászhabbal bevonjuk a tetejét.
Az egészet jól összekeverük, utoljára tegyük hozzá a pudingport, a zabpelyhet majd az aszalt áfonyát. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, jól elsimítjuk, meleg süt...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét egy evőkanál porcukorral habosra kavarjuk. A többi cukorral a tojások sárgáját a margarinnal kikeverjük. Ezután összekeverjük a felvert tojásfehérjével, a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,kinyújtjuk kizsírozott torta formába ( 28 cm) helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó és felső sütéssel készre sütjük kb . 12-15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes