1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg
csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
A sütőt előmelegítjük. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk. A tortaformát kiolajazzuk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír széle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukor felével és az olvasztott vajjal habosra keverjük, a fehérjét a maradék cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A habot hozzáadjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRészletek a videoban, túl hosszú.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet átszitáljuk, belereszeljük a vajat, majd kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit (van. cukor, porcukor, mandula, végül a tojás), és l...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű