1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg
csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
A cukrot, a tojássárgáját kikeverjük fehéredésig, a fehérjét habbá amibe a grízzel elkevert megy szemeket rakjuk, majd a darált mogyorót végül a tojássárgáját. Kivajazott liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lereszelt répát és az apróra vágott ananászt. A szárazanyagokat – liszt, sütőpor és dióbél –...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180-200 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon, akkor sütőpapírral béleljük ki, ha szilikon, akkor semmi teendőnk. 2. Szétvála...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű