menu

Családireceptkönyv.hu

Szedertorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás sárgája, 12dkg cukor,3 ek. olaj, 1ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
A krémhez.
1 csomag vaníliás pudingpor
3-4 ek. cukor
4 dl tej
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor
szeder
zselatin

Elkészítés:


A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tepsiben tű próbáig sütjük. /egy közepes nagyságú tepsihez való/
1 csomag vaníliás pudingport felfőzünk 4 dl tejjel, 3-4 ek. cukorral, majd kihűtjük.
Közben 20 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral. A két anyagot összevegyíítjük, majd megtöltjük a piskótát.
A tetejére szederszemeket rakunk és zselatinnal bevonjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Panda mama
Répa torta
Répa torta

A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Málnás joghurt torta
Málnás joghurt torta

Először a browniet sütjük meg. A formánk alját béleljük sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokit a vajjal olvasszuk fel és a tojást a cukorral alaposan keverjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Orosz krémtorta
Orosz krémtorta

A piskótatésztából 4-5 kerek lapot sütünk. A krémhez a tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar marcipán
marcipán

A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten feloldódásig melegítjük. Állandó keverés közben apránként hozzáadjuk a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezzel besűrűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk