4 db Tesco Finest friss tojás
10 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg pudingpor
6 dl víz
25 dkg túró
1 konzerv barack
3 dl tejszín (habbá verve)
10 dkg cukor
2 dl tejszín (habbá verve)
A tojásból, lisztből és cukorból piskótát készítünk úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét kissé felverem, majd hozzáadva a cukrot, kemény habbá verem.
A sárgáját kicsit, kézi habverővel elkeverem, majd egy kevés fehérjét hozzáadok.
Jól elkeverem, majd a többi fehérjét óvatos, nyolcas mozdulatokkal keverem hozzá.
Ezután, a lisztet is óvatosan elverem benne.
Tortaformába teszem és megsütöm.
A krém:
A túrót elkeverem a porcukorral, a pudingot felfőzöm a vízzel.
Felverem a tejszínhabot (én Hulalát használok, mert azt jó keményre lehet felverni és nem esik össze).
Ha a puding kihűlt, hozzákeverem a tejszínhabot óvatosan, majd a túrót is.
A tésztára barackdarabokat teszek, majd rá a krém fele.
Erre is barackdarabokat teszek és mehet rá a többi krém.
A tetejét bevonjuk tejszínhabbal, majd díszítjük barackkal, habrózsával.
A kekszet összezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és porcukorral majd beleöntjük a tortaformába, egyenletesen lenyomkodjuk. Fagyasztóba tesszük amíg elkészül a krém. A tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van maradék tojásfehérje, azzal dolgozzunk, ha nincs, válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és a sütőport. A fehérjéből kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot 5 dl tejjel tedd fel főni. A maradék tejben keverd el csomómentesre a pudingport. Amikor felforrt a cukros tej, öntsd bele a pudinporos keveréket és sűrítsd be a pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.Süsd meg a piskótát. 2.A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára, majd keverj bele 1 dl tejet. 3.A zselatint áztasd be, majd melegítsd...
Elkészítési idő: 60-90m Nehézség: Közepes