4 db Tesco Finest friss tojás
10 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg pudingpor
6 dl víz
25 dkg túró
1 konzerv barack
3 dl tejszín (habbá verve)
10 dkg cukor
2 dl tejszín (habbá verve)
A tojásból, lisztből és cukorból piskótát készítünk úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét kissé felverem, majd hozzáadva a cukrot, kemény habbá verem.
A sárgáját kicsit, kézi habverővel elkeverem, majd egy kevés fehérjét hozzáadok.
Jól elkeverem, majd a többi fehérjét óvatos, nyolcas mozdulatokkal keverem hozzá.
Ezután, a lisztet is óvatosan elverem benne.
Tortaformába teszem és megsütöm.
A krém:
A túrót elkeverem a porcukorral, a pudingot felfőzöm a vízzel.
Felverem a tejszínhabot (én Hulalát használok, mert azt jó keményre lehet felverni és nem esik össze).
Ha a puding kihűlt, hozzákeverem a tejszínhabot óvatosan, majd a túrót is.
A tésztára barackdarabokat teszek, majd rá a krém fele.
Erre is barackdarabokat teszek és mehet rá a többi krém.
A tetejét bevonjuk tejszínhabbal, majd díszítjük barackkal, habrózsával.
New Yorki sajttorta eperrel Bonnie2014. May. 04.Hozzászólások (0)Nyomtatás242 new yorki sajttorta Az idei anyák napjára készült a torta. Nagy kedvenc, bármikor képes vagyok meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKard SándornéKGIZIKE 2 60 percbonyolultmegfizethető HOZZÁVALÓK Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 15 dkg édes keksz 15 dkg kakaós édes keksz 15 dkg margarin A habos-joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A leveles tésztát kiolvasztjuk, közben a meggybefőtt levéből 1-2 ek-nyit az étk. keményítővel elkeverünk. A meggyet a maradék meggylével, fahéjjal, szegfűszeggel, pálinkával és 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű