25 dkg Hobbit keksz
12,5 dk margarin
A lemon curd-höz:
2 nagy citrom
15 dkg cukor
5,6 dkg margarin
3 tojás
A krémhez:
30 dkg tejszínes krémsajt
2 dl hideg tejszín
A mázhoz:
10 dkg fehér csokoládé
4 evőkanál tejszín
5 dkg margarin
Első lépésként elkészítjük a torta „tésztáját", azaz a kekszet összemorzsoljuk, majd összekeverjük a felolvasztott és kihűtött margarinnal. Az így kapott morzsát belenyomkodjuk egy kimargarinozott 24 cm-es tortaforma aljába úgy, hogy a peremére is feljöjjön, kb. 2 centire. Aztán a formát betesszük a sütőbe és 175 fokon 15 percig sütjük.
Amíg a „tészta" sül, majd hűl, elkészítjük a lemon curd-öt.
Ehhez egy közepes méretű keverőtálban közepes gőz fölött összeolvasztjuk 2-3 perc alatt a két nagy citrom frissen reszelt héját (5 gr), 1,5 citrom frissen csavart levét (8 ml) és a cukrot. Ekkor hozzákockázzuk a margarint, majd ezt is felolvasztjuk. (Ez kb. 1-2 percet vesz igénybe). Majd amikor a vaj is elolvadt, levesszük a keverőtálat a tűzről és megvárjuk, míg a citrom-cukor-margarin keverék szoba-hőmérsékletűre hűl. (Ez kb. 5-6 perc.) Ekkor hozzáadjuk a három tojást, kézi habverővel alaposan elkeverjük az egészet, majd a tálat visszatesszük a gőzre. Folyamatos keverés mellett, kb. 10-12 perc alatt a keveréket besűrítjük. Ha kész, levesszük a tálat a gőzről és pár percig tovább kevergetjük, hogy gyorsabban hűljön.
Ha a lemon curd már nem olyan forró, robotgéppel hozzákeverjük, majd alaposan összedolgozzuk a tejszínes krémsajtot és a tejszínt. Ha kész, a z így kapott citromos krémet rásimítjuk a félre tett „tésztára".
Utolsó lépésként elkészítjük a fehér csoki mázat. Ehhez gőz fölött összeolvasztjuk a csokit, a tejszínt és a margarint. A mázat aztán szépen rácsurgatjuk és elsimítjuk a tortán, majd a sütit 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor körbe kell vágni, óvatosan tálra tenni, és forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel lehet szeletelni.
1 db narancs héját lereszeljük. Narancsokat meghámozzuk felszeleteljük karikára és 2 ek cukorral meghintjük, majd 2 órát állni hagyjuk lefedve, és leszűrjük a levét. 6 db tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük, és belesimítjuk egy 23 centis tortaformába, majd betesszük a hűtőbe. 2. Turmixoljuk össze a szedret, adjuk hozzá az édesítőt, és öntsük fel an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Először készítsd el a torta alját. Daráld le a háztartási kekszet, olvassz meg egy kis vajat – nem kell, hogy folyjon, elég, ha könnyen keverhető – majd össze őket, egy lereszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, mandulát (mogyoró van az eredeti receptben), összekevertem a kakaóporral, cukorral, zabtejszínnel és az olvasztott vajjal. A tésztát belenyomkodtam egy sziliko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű