2 db tojás
2 dl tej
20 dkg vaj
5 dl tejszín
3 dkg zselatin
1 csomag babapiskóta
0.5 dl rum
A 2 tojássárgáját, 30 dkg cukorral, 2 evőkanál tejjel gőz felett sűrűre főzzük, ha sűrű, levesszük a tűzről. 1 púpozott evőkanál étkezési zselatint elkeverünk egy kis vízzel, megforrósítjuk, 1/2 dl tejjel összekeverjük és a meleg masszába keverjük.
Habosra keverünk 20 dkg vajat, és ha kihűlt a massza, a vajat hozzáadjuk, majd a 2 dl felvert tejszínhabot óvatosan \\\\ráemeljük\\\\.
Tortaformába rakjuk (szétnyithatóba). Alulra babapiskóta kerül, meglocsoljuk egy kevés rummal, gyümölccsel, és forró tejbe áztatott mazsolával.
Utána krémet teszünk rá. Ismét babapiskóta, rum, gyümölcs, mazsola. A tetejére krém kerül. Díszítése csokiforgáccsal és tejszínhabbal.
Hűtve fogyasztjuk, de csak másnap, hogy az ízek jól összeérjenek.
Mindenek előtt a mascarponet vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire dolgozni kezdünk vele. Ekkor keverhető ki szép simára. A kekszet összezúzzuk. Mivel mi költöz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA dolog rém egyszerű. Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. 1 dl víz társaságában a cukorral és fahéjjal – amit ízlés szerint adagolunk -, feltesszük párolódni. Közben a tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá vertem. A tojássárgát a vízzel elkevertem és a ledarált kókuszreszeléket(amiben elkevertem előzőleg a konjac lisztet) hozzáadtam. A hab f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhozzávalók / 12 adag Tészta 6 db tojás 6 ek cukor 1 dl napraforgó olaj 1 csomag sütőpor 4 púpozott ek finomliszt Krém 500 g tehéntúró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű