Hozzávalók a tésztához
-12 dkg liszt
-3 tojás
-10 dkg vaj (plusz még egy kevés a forma kikenéséhez)
-12 dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-3 evőkanál tej
-0,5 csomag sütőpor
-2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
-csipet só
Hozzávalók a krémhez
-400 ml habtejszín
-1 tábla étcsoki (legalább 70%-os)
-1 tábla tejcsoki (én sima Milka csokit használok)
Amolyan amerikai „mindent össze” módon is működik a piskóta elkészítése, de én azért először habverővel össze szoktam dolgozni a puha vajat a három egész tojással, porcukorral, vaníliás cukorral és tejjel. Aztán összekeverem a száraz hozzávalókat (tehát a lisztet, kakaóport, sütőport, csipet sót), és ezt kis adagonként az előbbi tésztához keverem. Vajazott, lisztezett formában, előre melegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig hagyom sülni.
Amíg sül, el is készíthetjük a krémet. Ehhez fel kell verni a habtejszínt, teljesen kemény habbá (ez fontos!). Aztán felolvasztjuk együtt a két tábla csokinkat, és ezt apránként hozzákanalazzuk a habhoz.
Ha a piskóta elkészült, és ki is hűlt (!), akkor félbevágjuk, és kb. 4 evőkanál kivételével megkenjünk a csokis krémmel. A maradékot pedig szépen eloszlatjuk a tetején, és már kész is van a mi egyszerű, de nagyszerű, régimódi csoki tortánk!
A pudingot felfőzzük a tejjel és a vanílíáscukorral. Amikor langyosra hűlt, elkeverjük a cukorral habosra kevert vajjal, majd az egészet jól kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegfőzzük a két fajta pudingot külön-külön. A málnást a 8 kanál cukorral és egy liter tejjel. A tejszín ízűt 4 kanál cukorral és fél liter tejjel. Egy tortaforma alját /az enyém 27...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűtészta... .a tojásokat ketté válasszuk és a sárgáját jó habosra kikeverjük a cukorral míg ki nem ""fehéredik""..a lisztet összekeverjük a sütőporral... a tojás fehérjét kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű