Hozzávalók a tésztához
-12 dkg liszt
-3 tojás
-10 dkg vaj (plusz még egy kevés a forma kikenéséhez)
-12 dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-3 evőkanál tej
-0,5 csomag sütőpor
-2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
-csipet só
Hozzávalók a krémhez
-400 ml habtejszín
-1 tábla étcsoki (legalább 70%-os)
-1 tábla tejcsoki (én sima Milka csokit használok)
Amolyan amerikai „mindent össze” módon is működik a piskóta elkészítése, de én azért először habverővel össze szoktam dolgozni a puha vajat a három egész tojással, porcukorral, vaníliás cukorral és tejjel. Aztán összekeverem a száraz hozzávalókat (tehát a lisztet, kakaóport, sütőport, csipet sót), és ezt kis adagonként az előbbi tésztához keverem. Vajazott, lisztezett formában, előre melegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig hagyom sülni.
Amíg sül, el is készíthetjük a krémet. Ehhez fel kell verni a habtejszínt, teljesen kemény habbá (ez fontos!). Aztán felolvasztjuk együtt a két tábla csokinkat, és ezt apránként hozzákanalazzuk a habhoz.
Ha a piskóta elkészült, és ki is hűlt (!), akkor félbevágjuk, és kb. 4 evőkanál kivételével megkenjünk a csokis krémmel. A maradékot pedig szépen eloszlatjuk a tetején, és már kész is van a mi egyszerű, de nagyszerű, régimódi csoki tortánk!
A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig. A lisztet kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu - korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká - vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük. 2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű