Tészta:
• 7 tojás
• 7 evőkanál cukor
• 7 evőkanál liszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
• 4 dl tej
• 2 csomag vaníliás pudingpor
• 3 citrom leve, ebből egynek a héja
• 4 tojássárgája (a fehérje megmarad, nem kell)
• 20 dkg porcukor
• 25 dkg margarin
Díszítés:
• tetszés szerint lehet hab, cukor, csokoládé, stb.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 csomag pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, majd amikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra verjük vele. A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Apránként lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét és kivajazott, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmák kivételével mindent aprító gépbe raktam és egyneművé turmixoltam, de kézzel is össze lehet gyúrni (nyilván úgy nem lesz krémes állagú a tészta). A massza 2/3 részét egy szil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, a sárgáját a porcukorral kihabosítjuk, a kakaóport az olajjal elkeverjük. A tojásfehérje habhoz adjuk a tojássárgáját és az olajj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz