2,5 dl tej,25 dkg Ráma, 25 dkg porcukor, 3 ek. kakaópor, rumaroma, 50 dkg darált keksz, tortabevonó, 4 ek. olaj.
2 1/2 dl tejbe felolvasztottam 25 dkg ráma margarint, 25 dkg porcukorba elkevertem 3 evőkanál kakaóport majd bele kevertem a margarinos tejbe. Kis ideig főzőm együtt, majd lezárom a gázt alatta és bele öntök egy flakon rumaromát és a darált kekszet is belekeverem. Folpackkal bélelt torta formába simítottam a masszát, majd betettem a hűtőbe kicsit dermedni.
Egy torta bevonót négy evőkanál olajjal gőz fölött fölolvasztottam és a tortára simítottam és vissza a hűtőbe míg a csoki megdermed.
A piskótával kezdünk: 160 fokra bemelegítjük a sütőt (nem légkeveréses!). A tojások sárgáját fehéredésig keverjük. Ezután habot verünk a tojásfehérjékből: először egy kicsit felve...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűTörjük nagyon apróra a babapiskótát, de legjobb ha ledaráljuk majd az olvasztott vajjal dolgozzuk össze, ez lesz a tortánk alapja. (Ha esetleg kicsit morzsolódik, tegyünk még h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt habbá verjük. Egy másik edényben összekeverjük a mascarponét a porcukorral, a zselatin fixxel végül a kávéval. Részletekben beleforgatjuk a tejszínhabot, óvatosan, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű