- 3 alma
- 75 g vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 30 g 1:4 édesítő
- 150 g zabpehelyliszt
- 0,5 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- negyed zacskó sütőpor
- fél citrom leve
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgáját a puha vajjal, az édesítővel, a vanillin cukorral és a citrom levével kikeverjük.
◾️A fehérjét habbá verjük.
◾️A lisztet és a sütőport a sárgájához adjuk és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is (elég sűrű tésztát fogunk kapni).
◾️Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és belekeverjük a tésztába.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️Még egy almát meghámozunk, felszeleteljük és a torta tetejét kirakjuk vele.
◾️Ezután 60 percet sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.
◾️Ha kivettük a sütőből még forrón megkenjük baracklekvárral a tetejét és az oldalát is.
Por édesítővel meghintve kínáljuk.
A mandulát és ha szárazabb, akkor a datolyát is előző este beáztatjuk. Másnap annyi a dolgunk csupán, hogy a torta alapjához valókat turmixgépben vagy késes aprítóban masszává dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGASZTROMikróban készíthető csokoládé torta Ha létezik olyan mennyei finomság, ami valóban expressz üzemmódban elkészíthető, akkor ez az. Ne fogd vissza magad, mentsd el jól a rece...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelső lépésként melegítsük elő a sütőt alaposan! Ez az egyik titka! A sütési hőfok és idő, általában sütőfüggő! Az Én sütőm alsó-felső sütésű villanytűzhely. Ezt 175 C°-ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. 2. A masszát 6 egyenlő r...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: Könnyű