- 3 alma
- 75 g vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 30 g 1:4 édesítő
- 150 g zabpehelyliszt
- 0,5 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- negyed zacskó sütőpor
- fél citrom leve
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgáját a puha vajjal, az édesítővel, a vanillin cukorral és a citrom levével kikeverjük.
◾️A fehérjét habbá verjük.
◾️A lisztet és a sütőport a sárgájához adjuk és óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is (elég sűrű tésztát fogunk kapni).
◾️Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk és belekeverjük a tésztába.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️Még egy almát meghámozunk, felszeleteljük és a torta tetejét kirakjuk vele.
◾️Ezután 60 percet sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.
◾️Ha kivettük a sütőből még forrón megkenjük baracklekvárral a tetejét és az oldalát is.
Por édesítővel meghintve kínáljuk.
Az alaphoz A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kapcsos vagy levehető aljú tortaformát kivajazunk. Lehetőleg jó magas falú legyen a forma, mert magas lesz a mousse. Az étcsokit a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. 7 tojásból sütöttem egy kakaós piskótát (7 tojás, 7 ek cukor, 1/2 cs. sütőpor, 5 ek liszt, 2 ek kakaó. 2. A krémhez 6 tojássárgáját habosra kevertem 6 ek cukorral, majd gőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. 2. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. 3. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ SÁRGAKRÉM 500 ml tej, 200 g kristálycukor, 1 kávéskanál vanília aroma, 50 g búza finomliszt, 4 tojás sárgája A tojások sárgáját a cukorral, liszttel és vanília aromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes