menu

Családireceptkönyv.hu

Schoko bons torta


Írta:

Elk. idő: ~ 1-1,5 óra
Adag: kb. 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db 3 tojásos piskóta:

- 6 tojás
- 6 ek. rizsliszt
- 2 ek. kakaópor
- 6 ek. cukor
- 1 cs. sütőpor
- kevés víz

Krém:

- 1 cs. gm csokipudingpor
- 3 ek. cukor
- 3 dl tej
- 2 ek. mogyorókrém
- 2 dl habtejszín

Elkészítés:


Piskóta (2x)

3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgéppel eldolgozzuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd vajjal kikent, rizsliszttel kiszórt formába öntjük és 175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Ezt megcsináljuk még egyszer.

Krém:

A pudingot megfőzzük a cukorral és a tejjel, majd mikor kihűlt, hozzákeverjük a mogyorókrémet és robotgéppel beledolgozzuk a már keményre felvert habtejszínt.

Mindkét piskótát kettévágjuk, beletöltjük a krémet, majd bevonjuk kívülről is. A tetejét Schoko bons-szal és a megmaradt krémmel díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


* A tetejére egy kis tejszínnel felolvasztott csokoládét is önthetünk.
* A megmaradt krém helyett sima tejszínnel is díszíthetjük, hogy ne egyszínű legyen a tortánk.
* Schoko bons helyett bármilyen más csokival elkészíthető.

* Forrás: http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2016/10/glutenmentes-schoko-bons-torta.html

Schoko bons torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Krémes sütik, Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kekszes-gesztenyés torta
Kekszes-gesztenyés torta

A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni. A lisztet egy tálban elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csodatorta Mamától
Csodatorta Mamától

A tésztához: A cukrot, a lisztet 6 evőkanál vízzel jól kikeverjük. Hozzátesszük a darált diót és a tojások kemény habját, majd sütjük. A töltelékhez: A vajat, porcukrot, tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Habkönnyű japán sajttorta
Habkönnyű japán sajttorta

Tortaforma aljába sütőpapír kívülről alufóliába csomagoljuk. Krémsajtot tálba simára keverjük, tojás sárgáját felhabosítjuk. Külön tálba lisztet, keményítőt összekeverünk. Majd a...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Répatorta
Répatorta

A tésztához A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk